top of page
  • Writer's pictureКултура β

β-Уметник: Изложба на Ирина Илиева

Како за крајот, во последната недела од оваа година, ја објавуваме нашата прва изложба која ја направивме во соработка со уметницата Ирина Илиева која е наш овонеделен уметник. Иако не можеме во галерија и во живо, сепак ја носиме прекраснотијата на нејзините уметнички дела во онлајн формат.


Ирина Илиева, ig:@irinaо.o_c, е студентка по философија и германски јазик на словенечкиот универзитет во Марибор. Покрај философија, нејзината најголема пасија е уметноста. Вели дека црта веќе 6 години, а уметноста ѝ го овозможува бегството од болното секојдневие и реалноста. Водејќи се според нејзиниот омилен философ Артур Шопенхауер кој смета дека преку промислување на уметничките дела се избегнува болката во животот, Марибор via Скопје, ја претставуваме нејзината и нашата прва изложба.


Уживајте во изложбата во продолжение:


338 views

Comments


bottom of page