top of page
  • Writer's pictureКултура β

β-Уметник на неделата: Гаја Смилевска

Нашиот нов уметник на неделата (6-12.7.2020) е Гаја Смилевска, 19 годишен студент по психологија која неформално се баваи со уметност/илустрација веќе 8 години. "Уживам во претставување на човечки фигури во ситуациона изолација и интимност, и спој на стари културни карактеристики со модерното"-вели Гаја, која исто така има учествувано во бројни работилници, изложби, натпревари на локално и интернационално ниво, и би сакала да испратам некои дела за да учествувам во вашиот "уметник на неделата".16 views

Comments


bottom of page