top of page
  • Writer's pictureКултура β

β-Уметник на неделата: Дамјан Ѓорѓиевски

Оваа недела (15-21.3.2021) како наш β-уметник е фотографот Дамјан Ѓорѓиевски.

Тој за себе вели: "Фотографирањето, како хоби, го терам веќе 2ра година. Фотографирам најразлични теми, од кои најомилени ми се небо и градска архитектура. Фотоапаратот е секогаш со мене, без разлика дали одам на планина, во град, или на некое друго место тој е тука, за ако во моментот ми се дoпадне одредена композиција веднаш да ја фотографирам. Може да се каже дека ми е најверниот пријател што е секогаш со мене"
232 views

Comments


bottom of page