top of page
  • Writer's pictureКултура β

β-Уметник на неделата: Дина Таировиќ

Оваа недела (18-24.1.2021) наш β-уметник на неделата е уметницата Дина Таировиќ. Таа по вторпат е дел од оваа рубрика, а овој пат ни се претставува со дела од циклусот од дигитална уметност наречен „Розова аура“


Таа за овој циклус посветен на розовата боја вели: „Розовата боја претставува совршена комбинација на други две бои кои означуваат љубов и мир (црвена+бела). Едноставна математика која води кон убавина за очи и душа. Представителна за Аура. Намерно избрана од страна на авторот, со стремење да мотивира на овој свет да доминираат љубовта и мирот. “


103 views

Comments


bottom of page