top of page
  • Writer's pictureКултура β

β-Уметник на неделата: Емилија Илиевска

Нашиот овонеделен (19-25.10.2020) ẞ-уметник е Емилија Илиевска. Вели дека црта откако знае за себе и во цртањето пронаоѓа нешто што прави да се чувствува убаво. Црта со разни материјали, на платно, панел, хартија, стакло... Од ликовната уметност се занимава со портрети, карикатури, пејсажи и се останато. 12 views

Comments


bottom of page