top of page
  • Writer's pictureКултура β

β-Уметник на неделата: Ивона Лазаровска

Оваа недела (10.5. - 16.5.) како наш β-уметник е уметницата Ивона Лазаровска. Таа е ликовен уметник кој за своите цртежи вели дека немаат наслов бидејќи ги остава на слободна интерпретација на секој што ужива во нејзината уметност.


Повеќе од уметноста на Ивона може да најдете на нејзиниот инстаграм профил @purple_flow3r


14 views

Comments


bottom of page