top of page
  • Writer's pictureКултура β

β-уметник на неделата: Лазар Лукиќ

Оваа недела (14-20.12.2020) наш β-уметник е Лазар Лукиќ кој е студент по графички дизајн на American University of Europe - FON, Скопје.

Тој ни се претставува со неколку илустрации работени според некои од познатите уметнички дела, направени во стил инспириран од цртежите кои, како што вели, ги цртал како дете.

За уметноста, ни кажува дека, е една од малкуте нешта кои го исполнуваат, особено театарската уметност со која се занимава веќе 12 години.85 views

Comments


bottom of page