top of page
  • Writer's pictureКултура β

β-Уметник на неделата: Магдалена Несторовска

Нашата нова ẞ-уметница на неделата (24-30.8.2020) е Магдалена Несторовска. Таа за себе вели дека уметник и дека со уметност се бави од мали години. Најмногу црта портрети на луѓе, а истото го прави со сите можни материјало и на сите можни површини вез разлика дали се работи за ѕид, платно, пано или најобичен лист од тетратка. ,,Ме фасцинираат различните емоции и црти на луѓето и нивните фациални експресии ме инспирираат и леснно своите чувства ги пресликувам на лист хартија."12 views

Comments


bottom of page