top of page
  • Writer's pictureКултура β

β-Уметник на неделата: Матеј Поповски

Наш уметник на неделата (31.1.-6.2.) е уметникот Матеј Поповски. Тој учи во СГГУ ,,Здравко Цветковски“, а за својата уметност вели дека слика уште од мал, а љубовта кон сликање доаѓа преку љубовта кон природата. Негова цел во уметноста е да ја прикаже својата визија заедно со убавината на природата.22 views

Comentários


bottom of page