top of page
  • Writer's pictureКултура β

β-Уметник на неделата: Никола Јовановиќ


Никола Јовановиќ , еден од најактивните млади фотографи и често дел од нашата рубрика ẞ-уметник на неделата овој пат ни се претставува со три аналогни фотографии од свирката на @хајка одржана во рамките на настанот „Во Карев од дома"Никола е млад фотограф, познат по неговите црно-бели портрети, вљубеник во аналогната фотографија и во фотографирањето воопшто. Со фотографирање почнува да се занимава поради неговиот професор по фотографија од кој се инспирирал најмногу.


„Во секојдневниот живот на улиците постојат моменти кои имате прилика само еднаш да ги видите. Тоа е една од причините зошто обожавам streetphoto.” вели накратко Никола.


Настапот на Хајка, а и целиот настан, може да го погледнете подолу:

89 views

Comments


bottom of page