top of page
  • Writer's pictureКултура β

β-Уметник на неделата: Софија Шахпаска

Уметникот за оваа недела (4-10.5.2020) е Софија Шахпаска - уметник-freelancer кој црта дигитални и традиционални дела. Ни кажува дека посебно ја сакам дигиталната уметност поради неограничените можности и алатки при креирање на едно дело. Вели дека е повеќе сум самоука отколку академски припремена во сферата на дигиталната уметност. Обожува да црта карактери од нејзиниот фиктивен свет и да ги отслика со необични и, како што ги нарекува, блесави карактеристики. Инспирацијата ја црпи од видео игрите, цртаните и сериите.10 views

Comments


bottom of page