top of page
  • Writer's pictureКултура β

β-Уметник на неделата: Тамара Блажевска

Оваа недела (14.6. - 20.6.2021) како наш β-уметник е уметницата Тамара Блажевска.


„Кога би говорела за мене, не би можела да најдам подобар епитет за да се опишам отколку што само би кажала дека уметноста е оноа кое ме води по патот на животот. Во се околу мене гледам уметност, а онаа која е во мене се трудам да ја насликам на платно.” вели Тамара за себе.


28 views

Comentarios


bottom of page