top of page
  • Writer's pictureКултура β

β-Уметник на неделата: Теодора Даскалова

Оваа недела (27.9.-3.10.2021) наш уметник е уметницата Теодора Даскалова. Таа е втора година во гимназијата „Никола Карев“.


„Темите ми се состојат најчесто од портрети од луѓе кои ме инсприраат и кои во исто време се популарни меѓу младите или пак постарите генерации, сонот да се бавам со уметност ми се јави уште од мали години и сега се трудам да го развијам во голем успех.“ вели таа.


Повеќе од нејзините дела погледнете на нејзиниот инстаграм профил @xteddy.artx


27 views

Comentarios


bottom of page