top of page
  • Writer's pictureКултура β

Дојди малку насамо - Енџи Николоска

Многу луѓе. Муабети. Флерт. Некој на Џин, некој на Џејмисон. На шанк еден тип пие минерална вода со лимон. Песни во позадина. Ритамот ми го провоцира телово.


А јас и ти...


Разменуваме се`. Цели универзуми.


Ме провоцираш да се соблечам. Кожата да ја соблечам, а не е баш лесно. Облеката може било кој и било каде да ја соблече. Ќе ја соблечам и твојата кожа. Ми се сакаш ептенски и тоа на кубен.

Сакаш да одиме на прошетки до месечината? Ѕвездите ќе ни го осветлуваат патот. Уживај прошеткиве се на моја сметка. И не размислувај за тоа дали е правилно или не. Правилно е она што останува после се` што си направил погрешно.


Јас сум за сега и тука,

а ти?

51 views

Comments


bottom of page