top of page
  • Writer's pictureКултура β

И така го виде небото - Софија Тодороска

Го слушна разговорот

На ветрот и градот

Застана да го разбере

И така го виде небото

Со мирис на немирна луна

Впиен во здивот

На недофатно јаве.


 

"Знаете дека кратките поеми содржат најдлабока суштина?"

Софија Тодоровска е втората поетеса во нашата инста-стихозбирка. Таа пишува од своите 5 години и вели дека оттогаш поезијата е начин на кој ги изразува своите чувства и мисли. Покрај поезијата се занимава и со музика.

44 views

Comments


bottom of page