top of page
  • Writer's pictureКултура β

Краток расказ од Ана Јанева

Дојде уште една ноќ, а со неа како гостин во моите мисли дојде и ти оставајќи ме будна и оваа вечер. Седнав покрај прозорецот слушајќи го звукот на дождот, во главата ми се вртеа толку прашања на кој воопшто неможев да најдам одговор. Помислата на тебе ме исцрпуваше, надежта стануваше се помала и помала, а копнежот се поголем. И вечерва сеќавањата на тебе тропаа на вратата, посакувајќи пак да влезат, да ме сетат на твоите очи и твојот лик, на нашите касни разговори и онаа насмевка која ми ја подари ти. Беше мојата ѕвезда на темно небо, среќен крај на една бајка, мојата последна мисла пред секој сон.

 

Новата β-авторка е Ана Јанева која вели дека пишува состави во слободно време, и тоа веќе долго време е нешто што ја исполнува. „Листот хартија за мене е нешто каде можам да ја искажам секоја емоција и мисла!“ додава Ана.


38 views

Recent Posts

See All

Загуба - Ева Василева

Таа имаше љубов подлабока од морето, и душа поголема од универзумот. Ќе дадеше сè од себе за тие околу неа да се среќни, не обрнуваше многу внимание за себе. Сè додека не ја запозна својата прва љубов

Comments


bottom of page