top of page
  • Writer's pictureКултура β

Момент - Методи Ризов

Момент сокриен

Момент откриен

Знаев дека ќе биде

И некако моментот се обиде

Еден,два и три

Се супер броеви

Ама сепак прекратки

Затоа имаше прегратки

Мислев добро е

Но сега нејасно е

Порака невидено видена

А нова сеуште неоткриена

Мислев на тебе

Интимно ѕвериште

Долго се знаеме

И да за заедно сме

Ајде кажи ми

Момент вистина

Да пишувам и критикувам

Ама да не ризикувам

А сега чудно е

Пак сите се собравме

Јас и ти сигурни

Или пријатели

 

Методи Ризов е уметник којшто се занимава со фотографија, цртеж, сликарство, поезија и проза. Соработува со уметници од различни страни од светот преку неговиот инстаграм @artandbearted, а ни се пофали и и го поминал првиот круг на конкурсот на Delphian Gallery од London за некои негови слики и една фотографија.

7 views

Comments


bottom of page