top of page
  • Writer's pictureКултура β

Надеж - Ана Марија Гошева

Барајќи прибежиште од оваа сурова реалност, наидов на листовите хартија на моето биро. Седнав и почнав да ги иразувам разочарувањата на моите очекувања и уште поважно да ги сфатам страдањата на невините осуденици на денешницата. Сите доблести, чувства и морални епитети ќе бидат разурнати од неправдите и сите болести кои го растргнаа ова животно тло. Дали грижата на совест за тоа што се случува денес и кои дела ги оставаме зад нас се доволни за ја да подигнат свеста и да направат пресврт во страстите и размислувањето на човекот? Само нашите позитивни видувања и надежта за подобро утро може да не извлече од копнежот по слободата и мирот. Како правец на животот судбината го карактеризира мисловниот став, директното сфаќање и прифаќањето на вистината таква каквa што е, па затоа ние да бидеме оние кои ќе ги одбегнат сите слабости и загуби и ќе ја покажат величината на човековото дело.

 

Запознајте ја нашата нова ẞ-авторка Ана Марија Гошева која се води по мотото ,,Пишувањето е најдобриот лек за потиснатите чувства и најлесно пронаоѓање на она што сме."

Нејзиниот инста акаунт е @goseva.anamarija

48 views

Recent Posts

See All

Загуба - Ева Василева

Таа имаше љубов подлабока од морето, и душа поголема од универзумот. Ќе дадеше сè од себе за тие околу неа да се среќни, не обрнуваше многу внимание за себе. Сè додека не ја запозна својата прва љубов

Comentarios


bottom of page