top of page
  • Writer's pictureКултура β

Поезија од Матеј Петров

Во соработка со „Скопски поетски фестивал“ објавуваме четири избрани песни од поетската работилница која се одржа во рамки навторото издание на фестивалот.


Првата песна е џезерка, мава директ во око и на сите им предизвика насмевка – Матеј Петров со своја песна:Острата насмевка

Впечатливо гореше на нејзиниот лик


Му заблеска директ во око

И додека искулирано ги ставаше наочарите помисли


Интересно,

Адолесцентиве почнале да слушаат jazz...


фото: Диме Данов

53 views

Comments


bottom of page