top of page
  • Writer's pictureКултура β

Поле со памук – Софија Бислимовски

Дајте ми чисто,

за да го покријам виорот со

стихови на самосветлост.

Дајте ми ружа од пекол,

со бакнеж на вистината да го осветлам лажното

дека среќата е воздишка која што ме опива со

свежа вода, и низ визуелен свет на виртуелна

реалност, го дознава предметот за погребот на

затворени копнежи.

Дајте, дајте ми чисто,

со самоопределеноста на срцето

во чистото, да стигнам

до поле со памук.

87 views

Komentarze


bottom of page