top of page
  • Writer's pictureКултура β

По соголувањето на вистината – Тања Кузманоска

По соголувањето на вистината


По соголувањето на вистината

мирисам на твоите раце.


 

Тања Кузманоска (1975, Штип) дипломирала филологија по македонски и англиски јазик на Филолошкиот факултет при универзитетот Св. Кирил и Методиј во Скопје.Живее и работи во Скопје како преведувачка од македонски на англиски и српски јазик.За стихозбирката „Низ огнови“ ја добила наградата за најдобра дебитантска стихозбирка за 2020 година на поетската манифестација Лесновски ѕвона. Учествува на литературни работилници, читања, манифестации и фестивали. Нејзините песни, раскази и патописи се објавувани во неколку збирки поезија и во пишани и електронски списанија за литература, уметност и култура. Пишува поезија, кратки раскази, води блог за патописи, ентузијастички фотографира и има козметичка линија на органски производи. Свои фотографии има изложувано на една самостојна и две интернационални групни изложби


🔴Дистихот „Помсоголувањето на вистината“ беше изложена на изложбата на настанот по повод 3. роденден на „Култура Бета“

59 views

Kommentit


bottom of page