top of page
  • Writer's pictureКултура β

Странец - Милена Милорадова

Се погледнавме за миг,

погледите ни се вклопија,

душите склопија.


Заклучивме едно патешествие,

си ветивме доживотно засолниште.


Јас до тебе,

ти до мене.


Остварувањето на нашиот сон -

главна цел,

дружбата - приоритетен дел.


А сега?

Отсега совршени странци – самостојни

градители на иднината.


Си останавме обострано убав спомен.

 

Нашата нова ẞ-поетеса е Милена Милорадова која ни се претставува со нејзинот авторско дело ,,Странец" како дел од нашата ẞ-инста-стихозбирка. Вели дека за неа пишувањето е лек, безбедно засолништа од животот, а читањето проза и поезија најдобра терапија за одмор.

41 views

Comments


bottom of page