top of page
  • Writer's pictureКултура β

Фијаско - Елена Николоска

Полно фијаско

Сметката сама се платила

со јазичното средство

Кое вели:

на иста мамка се фаќаат различни риби.

На иста бранова должина

со твоето фијаско чекам

ослободителна пресуда

колку остроумна пресуда колку половна пресуда.

Страст.

Ја камуфлирам врз себе

важноста на кажаниот збор

расправајќи за пасијата твоја врз

здравиот разум мој!

 

„Математичар кој љуби да поетува. Го обожавам сонцето и пријателите, го љубам постоењето и Дениција. Уживам во стара, но добра поезија. Го милувам зајдисонцето и сум заљубена во шегата. Добро стојам со зборовите, ама пред да заспијам оти изгледа ми стојат под перница. Пријателите често ме нарекуваат и сензација.“ вели Елена за себе.

202 views

Recent Posts

See All

Скопје СИ ТИ: „Го преколнувам мојот град“ од Методија Тасевски

го преколнувам мојот град по Балашевиќ го преколнувам мојот град да не ги руши мостовите и куќите пред нив и тие зад нив; да не ги бетонира парковите, тревите, зелените огради, цвеќињата, листовите, б

Comments


bottom of page