top of page
  • Writer's pictureКултура β

Целина – Мартин Димитров

Целина


Како две на вид дисонантни

делови од едно цело,

се наоѓаат меѓу песок, меѓу кал,

заплетени во едно тело.

Како се пролеваме ко крв,

варосана, извалкана;

како еден здив го делиме,

топол и задушен,

како кожа в кожа ти живеам,

a со срча, сржта ми ја пресекуваш.


 

Мартин Димитров има 21 година и доаѓа од Скопје.


„Пишувањето ми доаѓа многу спонтано, во животот практикувам да не се сфакам многу сериозно себе си, па најверојатно пишувањето создава некоја контрастна двојност во мене за да се ослободам.“ вели Мартин.

14 views

Recent Posts

See All

Скопје СИ ТИ: „Го преколнувам мојот град“ од Методија Тасевски

го преколнувам мојот град по Балашевиќ го преколнувам мојот град да не ги руши мостовите и куќите пред нив и тие зад нив; да не ги бетонира парковите, тревите, зелените огради, цвеќињата, листовите, б

Comments


bottom of page