top of page
  • Writer's pictureКултура β

Што има низ град? (25.12.2023 – 31.12.2023)

Што има низ град? Сите културни активности низ град (низ Скопје и низ Македонија) на едно место! Кликни на насловот на настанот за повеќе информации!


Понеделник (25.12.2023)


Книжевност:

Новогодишни книжевни радости во Или-Или | Книжарница Или-Или | 10:00 - 20:00
Музика:


Филм:

8 1/2 | Кинотека | 20:00

Хурија | Кино Милениум | 16:00  

Маша и Медо - уште позабавно | Кино Милениум | 19:00 

Чуварите на формулата | Кино Милениум | 20:30 


Театар:

Исполнета желба | Театар за деца и младинци | 19:00

Мој термин |  Македонски народен театар | 20:00


Визуелна уметност:

 

Вторник (26.12.2023)


Книжевност:

Новогодишни книжевни радости во Или-Или | Книжарница Или-Или | 10:00 - 20:00

YEAR-END FUSION: Three Book Launches | PrivatePrint studio | 19:00


Филм:

Фани и Александер | Кинотека | 20:00

Хурија | Кино Милениум | 16:00  

Маша и Медо - уште позабавно | Кино Милениум | 19:00 

Чуварите на формулата | Кино Милениум | 20:30 


Театар:

Пепелашка | Театар за деца и младинци | 19:00

Сонуваме. Менуваме - детска претстава |  Македонски народен театар | 19:00

Веселиот Дедо Мраз | Културно информативен центар - Скопје | 11:00


Музика:

MAAA New Year's Gala Concert | Филхармонија | 20:00

 

Среда (27.12.2023)


Книжевност:

Новогодишни книжевни радости во Или-Или | Книжарница Или-Или | 10:00 - 20:00


Филм:

Хурија | Кино Милениум | 16:00  

Маша и Медо - уште позабавно | Кино Милениум | 19:00 

Чуварите на формулата | Кино Милениум | 20:30 


Театар:

Исполнета желба | Театар за деца и младинци | 19:00

Сонуваме. Менуваме - детска претстава |  Македонски народен театар | 19:00

 

Четврток (28.12.2023)


Книжевност:

Поетска епизода #8 | за последен пат оваа година | Кафе-книжарница „Буква“ | 21:00Новогодишни книжевни радости во Или-Или | Книжарница Или-Или | 10:00 - 20:00


Музика:

Одбројуваме  | Филхармонија | 20:00

30 години Тотално опуштање - Поштени шизици | Младински културен центар | 20:00

ABBA RING | Станица 26 | 20:00

Новогодишен концерт на Ентерпрајз | Младински културен центар | 20:00

Театар:

Волшебната флејта | Театар за деца и младинци | 19:00

Стенд ап на Сашко Коцев - Широк Дијафазон  |  Македонски народен театар | 20:00


Балет:

Оревокршачка | Национална опера и балет | 20:00

 

Петок (29.12.2023)

Книжевност:

Новогодишни книжевни радости во Или-Или | Книжарница Или-Или | 10:00 - 20:00


Балет:

Оревокршачка | Национална опера и балет | 20:00


Театар:

Исполнета желба | Театар за деца и младинци | 19:00

 

Сабота (30.12.2023)


Книжевност:

Новогодишни книжевни радости во Или-Или | Книжарница Или-Или | 10:00 - 20:00


Визуелна уметност:

Новогодишен МСУ водич и матине  | Музеј на современа уметност | 12:00


Театар:

Премиера на „Череп во Конемара“  | Театар Комедија | 20:00

Исполнета желба | Театар за деца и младинци | 19:00

Новогодишна бајка | Театар за деца и младинци | 13:00

 

Недела (31.12.2023)

Музика:

Денска со Taxi Consilium и Шурбе | Кафе-книжарница „Буква“ | 12:00


 

Ако сакате секој понеделник да ви стигнува потсетник за настаните низ град – пишете ни го вашиот мејл во порака или на меjл!


Дополнително ќе добиете избор од настани кои тимот на Култура Бета ги препорачува!


Доколку организираш или знаeш за настан што сакаш да го вклучиме во следната неделна програма, пиши ни во инбокс на инстаграм: @kultura_beta или прати ни мејл на: kulturabeta@yahoo.com94 views

Kommentare


bottom of page