top of page
  • Writer's pictureКултура β

Што има низ град? (8.7.2024 – 14.7.2024)

Што има низ град? Сите културни активности низ град (низ Скопје и низ Македонија) на едно место! Кликни на насловот на настанот за повеќе информации!
Понеделник (8.7.2024)


Книжевност:


Филм:

Summer Drive-in Cinema | Касарна Охрид | 20:00

Луси Гангстерката  | Кино Милениум | 18:00 

Винсент мора да умре | Кино Милениум | 20:00


Вторник (9.7.2024)


Филм:

Жед | Кинотека | 20:30

Луси Гангстерката  | Кино Милениум | 18:00 

Винсент мора да умре | Кино Милениум | 20:00


Театар:


Музика:


 

Среда (10.7.2024)


Книжевност:

Свечено доделување на наградите - Антево слово 2024 | Спомен соба на Анте Поповски - Центар за култура Ѓорче Петров | 19:00

Визуелна уметност:


Филм:

Најдолгиот пат | Кинотека | 20:30

Луси Гангстерката  | Кино Милениум | 18:00 

Винсент мора да умре | Кино Милениум | 20:00


Театар:


 

Четврток (11.7.2024)


Филм:


Музика:


Книжевност:


 

Петок (12.7.2024)


Филм:

Cinedays 2024 - Втор ден | Парк МКЦ | кино Фросина | Кинотека | 19:30


Музика:


Визуелна уметност:


 

Сабота (13.6.2024)


Филм:

Cinedays 2024 - Трет ден | Парк МКЦ | кино Фросина | Кинотека | 19:30


Музика:

Ohrid Psychedelics | Плажа „Оревче“ - Градиште 4 | 19:00

Концерт на хорот „Фрида“ - 45. Скопско лето | Музеј на македонската борба | 20:30


 

Недела (14.6.2024)


Филм:

Cinedays 2024 - Четврти ден | Парк МКЦ | кино Фросина | Кинотека | 19:30

 

Ако сакате секој понеделник да ви стигнува потсетник за настаните низ град – пишете ни го вашиот мејл во порака или на меjл!


Дополнително ќе добиете избор од настани кои тимот на Култура Бета ги препорачува!


Доколку организираш или знаeш за настан што сакаш да го вклучиме во следната неделна програма, пиши ни во инбокс на инстаграм: @kultura_beta или прати ни мејл на: kulturabeta@yahoo.com71 views

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page