top of page

Галерија

од настаните во организација или во партнерство со Култура Бета

Поетска епизода #5 | Поетика на питорескното

Учесници: Ана Димишковска, Владимир Мартиновски, Дејан Трајкоски, Ѓоко Здравески, Марија Хана Трајкоска

Модератори: Андреј Медиќ Лазаревски и Марија Велинова

Фото: Стефан Самандов

*Настанот беше организиран со поддршка од Europe House

„Процеп“ - проекција на младински краткометражни филмови

Учесници: Марија Перчинковска, Ана Марија Јанковиќ, Лука Јованоски, Стефани Трпеска, Розе Симоновска, Александар Несторовски, Тина Величковиќ, Леонид Велковски, Никола Смилевски, Леона Јариќ, Кристијан Костадиновски, Иво Велчевски, Филип Лафазановски, Марија Гушкова, Катерина Николовска

Модератор: Леонид Велковски

„Добри гости“ - серија книжевни гостувања низ земјата (Vol.2 - Тетово)

Учесници: Лилјана Пандева, Снежана Стојчевска, Љубица Шопова, Ѓоко Здравески и Андреј Ал-Асади, Перица Сарџоски, Јован Дамјановски, Милена Илиевска, Наим Иљази, Тофе Јаковлевски, Никола Трпески ‒ С.А.М. и Ангела Бошкоска

Музика: Бобан Ози Димовски.

Водители: Јулијана Великовска и Андреј Медиќ Лазаревски

Фото: Сандра Новеска

*Настанот „Добри гости“ е во оганизација на ПНВ Публикации, а Култура Бета е медиумски партнер