top of page
  • Writer's pictureКултура β

За философијата - Цветанка Стефанова

Чинам водилка си ми,

по патот кон сознајните нешта,

и светлина која вдахнува идеи.

Поткрепа која им дава облик

на моите бележливи ставови.


Чинам секој те знае,

а ретко кој те познава

секој те практикува,

а ретко кој осознава


Чинам Философијо,

си мајка на потеклата.

Чинам Философијо,

и водилка на човештвото.

 

Цветанка Стефанова е студент на Институтот за философија при Философскиот факултет при УКИМ во Скопје. Таа има 20 години и доаѓа од Неготино, а за себе вели дека е љубител на естетиката, литературата и философијата и секаков вид на уметност.


18 views

Comments


bottom of page