top of page
  • Writer's pictureКултура β

Поезија од Ивана Димова

Сакам да сум птица

и да му ја дувнам некаде,

ама знам дека е нешто што го носиш

насекаде,

па дури и да имаш клун место уста.

 

Нашата денешна ß поетеса е Ивана Димова. Таа има дипломирано на филолошкиот факултет на катедра - Македонска книжевност и јужнословенски книжевности. Предходно има објавено поезија на Радио МОФ. Исто така, го има напишано текстот на "Во други души" отпеан од Мина Блажев.

3 views

Comments


bottom of page