top of page
  • Writer's pictureМарија Велинова

Бззззз: Муви најтс со македонски филмови на 22. Cinedays


Кои македонски филмови ќе ги гледаме на 22. Сinedays?


Поради големата застапеност на македонски филмови на фестивалот, решивме да направиме листа од сите македонски филмови или филмови од режисери со македонско потекло кои ќе бидат вклучени во овогодинешното издание.


Препорачуваме да не испуштите ниту еден!


На следниот линк може да ја погледнете целосната програма.


Повеќе информации за филмовите можете да добиете со клик на насловот на филмот.13.7 – четврток | Отворање на фестивалот


„М“ на Вардан Тозија | Парк МКЦ | 21:00 – 22:40


 


14.7 – петок


„Дали си маж?“ на Ѓорче Ставревски | Парк МКЦ | 20:30 – 20:45

„Приспивни сирени“ на Кристина Атовска | Кино Фросина | 16:30 – 18:00

„Еден тон сладолед“ на Сандра Ѓорѓиева | Кино Фросина | 19:00 – 19:20

„4891“ на Ивана Мирчевска | Кино Фросина | 21:00 – 21:15 

15.7 – сабота


„Кутии“ на Ангела Димеска | Парк МКЦ | 20:30 – 20:45

„Так – так“ на Јане Алтипармаков | Кино Фросина | 19:00 – 19:20 

16.7 – недела


„Сценариото“ на Александра Кардалевска| Кино Фросина | 19:00 – 19:15

„Жена: 3 есенцијални прашања“ на Јана Луловска | Кино Фросина | 21:00 – 21:05 

17.7 – понеделник


„Имиња“ на Јане Спасиќ | Парк МКЦ | 20:30 – 20:45

„Доволно возрасни“ на Горан Столевски | Парк МКЦ | 20:45 – 22:30

„Lust for life“ на Леона Јариќ | Кино Фросина | 19:00 – 19:05

„Досие иднина“ на Гоце Трајковски | Кино Фросина | 21:00 – 21:20

„Генерација бушави“ на Мартин Чичовски | Џебно кино | 20:00 – 21:10 

18.7 – вторник | Затворање на фестивалот


„Бизнисот на задоволството“ на Гоце Цветановски | Парк МКЦ | 21:00 – 22:35


265 views

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page