top of page
  • Writer's pictureМарија Велинова

Што има низ град? (1.4.2024 – 7.4.2024)

Што има низ град? Сите културни активности низ град (низ Скопје и низ Македонија) на едно место! Кликни на насловот на настанот за повеќе информации!


Понеделник (1.4.2024)


Teатар:

Кец на десетка | Македонски народен театар | 20:00


Филм: 

Кучиња во операта  | Кино Милениум | 18:30 

 

Вторник (2.4.2024)


Книжевност:

Зборообразување - нови димензии на македонскиот јазик | Музејот на македонска борба и самостојност | 18:00


Teатар:

Иванов | Македонски народен театар | 20:00


Филм:

Кучиња во операта  | Кино Милениум | 18:30 

 

Среда (3.4.2024)

Книжевност:

Денови на македонската литература | Филолошки факултет „Блаже Конески“ | 12:00


Филм:

Кучиња во операта  | Кино Милениум | 18:30 


Mузика:

N*7. Jazz Factory Festival Bitola | Театар Битола | 19:00


Театар:

Падот на Масада | Драмски театар | 20:00

Пар распар | Театар Комедија | 20:00

Силјан Штркот Шанца  | Македонски народен театар | 12:00

Сите сме птици |  Македонски народен театар  | 20:00

Едвард раце ножици| Театар за деца и младинци | 20:00

 

Четврток (4.4.2024)


Книжевност:

Денови на македонската литература | Филолошки факултет „Блаже Конески“ | 19:00


Музика:

Светлина| Филхармонија | 20:00

N*7. Jazz Factory Festival Bitola | Театар Битола | 20:00


Филм:


Театар:

Пикник на фронтот | Драмски театар | 20:00

Демнејќи го Годо | Театар Комедија | 20:00

Мој термин | Македонски народен театар | 20:00

Црвенкапа |Театар за деца и младинци | 18:00

 

Петок (5.4.2024)


Книжевност:


Музика:

N*7. Jazz Factory Festival Bitola | Театар Битола | 20:00

Пијан славеј | Цреша бар | 20:00


Театар:

Фирма | Драмски театар | 20:00

Стјуардеси | Театар Комедија | 20:00

Пипи долгиот чорап | Театар за деца и младинци | 19:00


Филм:


Балет:

 

Сабота (6.4.2024)

Книжевност:


Музика:

N*7. Jazz Factory Festival Bitola | Театар Битола | 10:00


Филм:

Театар: Череп во Конемара | Театар Комедија | 20:00

Бесачи | Македонски народен театар | 20:00

Пепелашка  | Театар за деца и младинци | 19:00

 

Недела (7.4.2024)

Филм:


 

Ако сакате секој понеделник да ви стигнува потсетник за настаните низ град – пишете ни го вашиот мејл во порака или на меjл!


Дополнително ќе добиете избор од настани кои тимот на Култура Бета ги препорачува!


Доколку организираш или знаeш за настан што сакаш да го вклучиме во следната неделна програма, пиши ни во инбокс на инстаграм: @kultura_beta или прати ни мејл на: kulturabeta@yahoo.com70 views

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page