top of page
  • Writer's pictureМарија Велинова

Што има низ град? (10.6.2024 – 16.6.2024)

Што има низ град? Сите културни активности низ град (низ Скопје и низ Македонија) на едно место! Кликни на насловот на настанот за повеќе информации!
Понеделник (10.6.2024)


14. ФИЛОЗОФСКИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ:

Прозаични стихови | Кинотека | 21:00

Деталната програма за 14. ФИЛОЗОФСКИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ видете ја ТУКА!


 

Книжевност:


Театар:

За нас почнува живот   | Драмски театар | 20:00 

Тоби | Театар за деца и младинци | 12:00


Филм:

Луси Гангстерката  | Кино Милениум | 18:00 

Љубов и крвопролевање | Кино Милениум | 20:00


Симпозиум:


Вторник (11.6.2024)

14. ФИЛОЗОФСКИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ:

Убавината на порокот | Кинотека | 18:00

Граѓанинот светец | Кинотека | 21:00

Деталната програма за 14. ФИЛОЗОФСКИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ видете ја ТУКА!


 

Книжевност:


Театар:

Диши  | Драмски театар | 20:00 

Ало! Ало! | Театар Комедија | 20:00


Филм:

Луси Гангстерката  | Кино Милениум | 18:00 

Љубов и крвопролевање | Кино Милениум | 20:00


Мултимедија:


Конференција:

 

Среда (12.6.2024)


14. ФИЛОЗОФСКИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ:

Селекција на видеоесеи | Кинотека | 18:00

И сепак Лоренс | Кинотека | 21:00

Деталната програма за 14. ФИЛОЗОФСКИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ видете ја ТУКА!


 

Книжевност:


Музика:


Филм:

Луси Гангстерката  | Кино Милениум | 18:00 

Љубов и крвопролевање | Кино Милениум | 20:00


Театар:

Падот на Масада  | Драмски театар | 20:00 

Хенгинг араунд  | Македонски народен театар | 20:00

Франкенштајн | Театар за деца и младинци | 17:00


Визуелна уметност:


Дискусија:

Украина: Воено злосторство | Национална галерија на Македонија - Мала Станица | 12:00


 

Четврток (13.6.2024)


14. ФИЛОЗОФСКИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ:

Деталната програма за 14. ФИЛОЗОФСКИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ видете ја ТУКА!


 

Книжевност:


Филм:

Луси Гангстерката  | Кино Милениум | 18:00 

Љубов и крвопролевање | Кино Милениум | 20:00


Театар:

Мојот маж  | Драмски театар | 20:00

Stand up на Сашко Коцев „Широк дијафазон“ | Македонски народен театар | 20:00


Музика:

Концерт на Ширшаја | Клуб Балет | 21:00 


Петок (14.6.2024)


Книжевност:


Театар:

Фирма   | Драмски театар | 20:00

Лакомата меца | Театар за деца и младинци | 19:00


Филм:

Љубов и крвопролевање | Кинотека | 18:00

Д хип - браинсторм  | Кинотека | 20:15


Визуелна уметност:


 

Сабота (15.6.2024)


Книжевност:

Промоција на романот „Големиот Скандал“ | Кафе-книжарница „Буква“| 16:00


Театар:

Парови | Драмски театар | 20:00 

Волшебната флејта | Театар за деца и младинци | 19:00


Филм:


Мултимедија:


 

Недела (16.6.2024)


Раскажување:


 

Ако сакате секој понеделник да ви стигнува потсетник за настаните низ град – пишете ни го вашиот мејл во порака или на меjл!


Дополнително ќе добиете избор од настани кои тимот на Култура Бета ги препорачува!


Доколку организираш или знаeш за настан што сакаш да го вклучиме во следната неделна програма, пиши ни во инбокс на инстаграм: @kultura_beta или прати ни мејл на: kulturabeta@yahoo.com40 views

Recent Posts

See All

留言


bottom of page