top of page
  • Writer's pictureМарија Велинова

Што има низ град? (10.7.2023 – 16.7.2023)

Што има низ град? Сите културни активности низ град (низ Скопје и низ Македонија) на едно место! Кликни на насловот на настанот за повеќе информации!


Понеделник (10.7.2023)


Филм:


Невозможна мисија: Одмазда прв дел | Киноверзум – Велес | 20:00


Невозможна мисија: Одмазда прв дел | Киноверзум – Штип | 21:00


Опасно патување | Киноверзум – Штип | 19:00


 

Вторник (11.7.2023)


Книжевност:


Филм:

438 дена | Кинотека | 20:00


Невозможна мисија: Одмазда прв дел | Киноверзум – Велес | 21:00Невозможна мисија: Одмазда прв дел | Киноверзум – Штип | 21:40

Опасно патување | Киноверзум – Велес | 19:00


 

Среда (12.7.2023)


Филм:

Преекспонирано | Кинотека | 18:00


Клара Сола | Кинотека | 20:00


Невозможна мисија: Одмазда прв дел | Киноверзум – Велес | 20:00


Невозможна мисија: Одмазда прв дел | Киноверзум – Штип | 21:00


Опасно патување | Киноверзум – Штип | 19:00


Визуелна уметност:


 

Четврток (13.7.2023)

Филм:

22. Cinedays – Фестивал на европски филм / Отворање на фестивалот |MKЦ Парк| 21:00


Едно убаво утро | Кинотека | 20:00

Музика:

Концерт на FIN PROJECT | НУЦК "Бели мугри" – Кочани | 20:00


Работилница:


 

Петок (14.7.2023)

Музика:

Limbo Lighting = Vukašin Đelić + Marko Paunović |кафе-книжарница „Буква“| 21:00


Taxi Consilium – Live | Jazz Inn | 22:00


Филм:


 

Сабота (15.7.2023)

Музика:

SKOPJE IN DUB w/ Rub-A-Dub Ramses [On-U Sound] | Кафе-книжарница „Буква“ | 13:00


Babuna RETRO Gathering | Река Бабуна | 22:00Филм:


Акција:

Летна размена на облека | Социјален Центар „Дуња“ | 19:00


 

Недела (16.7.2023)

Филм: 

Ако сакате секој понеделник да ви стигнува потсетник за настаните низ град – пишете ни го вашиот мејл во порака или на меjл!


Дополнително ќе добиете избор од настани кои тимот на Култура Бета ги препорачува!


Доколку организираш или знаeш за настан што сакаш да го вклучиме во следната неделна програма, пиши ни во инбокс на инстаграм: @kultura_beta или прати ни мејл на: kulturabeta@yahoo.com

294 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page