top of page
  • Writer's pictureМарија Велинова

Што има низ град? (11.12.2023 – 17.12.2023)

Што има низ град? Сите културни активности низ град (низ Скопје и низ Македонија) на едно место! Кликни на насловот на настанот за повеќе информации!


Понеделник (11.12.2023)


Филм:

Титина | Кино Милениум | 16:00  

Маша и медо - Уште позабавно| Кино Милениум | 18:00 

Чуварите на формулата | Кино Милениум | 20:00 


Театар:

Не се клади на Енглези | Македонски народен театар | 20:00

За нас почнува живот | Драмски театар | 20:00

Трнорушка | НУЦК „Ацо Шопов“ - Штип | 11:00

Музика:


Визуелна уметност:

6 Меѓународна Ex Libris изложба Скопје 2023 | Културно информативен центар | 20:00


Философска дискусија:

Кој ја однесе шегата? За хуморот во контекст на политичката коректност | Градска библиотека „Браќа Миладиновци“ - Скопје | 19:00 

 

Вторник (12.12.2023)


Книжевност:

Промоција на книгата „Патот на водата“ од Гордана Каракашевска | Градска библиотека „Браќа Миладиновци“ | 19:00


Филм:

Бессони во Сиетл | Кинотека | 20:00

Титина | Кино Милениум | 16:00  

Маша и медо - Уште позабавно| Кино Милениум | 18:00 

Чуварите на формулата | Кино Милениум | 20:00 


Театар:

Ничија земја | Македонски народен театар| 20:00

Чудесна терапија | Драмски театар | 20:00

Премиера на „Демнејќи го Годо“ | Театар Комедија | 20:00


Mузика:

Дистопија | Филхармонија | 20:00

Skopje Space Jam: Prepare for Lift off | МКЦ - Планетариум | 19:00

ФЕСТИВАЛ во 19:19 | Културно информативен центар | 19:19

 

Среда (13.12.2023)


Книжевност:

КЛИНЦИ - книжевно читање #1 | Europe House - Скопје | 20:00

Книжевни разговори со Денис Бојаров | НУЦК „Трајко Прокопиев“ - Куманово | 19:00 


Филм:

Ескорт | Кинотека | 20:00

Титина | Кино Милениум | 16:00  

Маша и медо - Уште позабавно| Кино Милениум | 18:00 


Театар:

Стенд ап на Сашко Коцев - Широк Дијафазон |  Македонски народен театар | 20:00

Подрум | Театар за деца и младинци | 20:00

Диши | Драмски театар | 20:00

Ова сум јас? Кои сме ние? | Театар на сенки и облаци | 20:0


Визуелна уметност:

„На изворот на Климент и Наум“ – групна изложбат | Културно информативен центар | 20:00 

 

Четврток (14.12.2023)


Книжевност:

Разговор со Андреј Ал-Асади, автор на „Секој секому огледало“ - книга на месецот | Градска библиотека „Браќа Миладиновци“ - Скопје | 19:00 


Музика:

Мистика | Филхармонија | 20:00

ФОЛКЛОРНО-КЛАСИЧНА СИМБИОЗА | Национална опера и балет | 20:00

Филм:

Winter Apricots Film Festival | Прилеп | 18:00


Гала филмска вечер: „Повторно родена“ | Градско кино „Милениум“ | 20:00


Театар:

Народен непријател  | Македонски народен театар | 20:00

Тоби | Театар за деца и младинци | 19:00

Странци | Драмски театар | 20:00

Анатомија на неверството | Театар Комедија | 20:00


 

Петок (15.12.2023)


Филм:

Чувари на формулата| Кинотека | 20:00

Кафе | Кинотека | 20:00


Театар:

Црвенкапа | Театар за деца и младинци | 19:00

Фирма | Драмски театар | 20:00

Ало! Ало!  | Театар Комедија | 20:00

Добри луѓе | Театар „Јордан Х. К. Џинот“ - Велес | 20:00 


Музика:

 

Сабота (16.12.2023)


Книжевност:

Во Буква со Владимир Мартиновски | кафе-книжарница „Буква“ | 20:00


Филм:

Ескорт | Кинотека | 20:00

Фатална жена | Кинотека | 20:00


Театар:

Црвенкапа| Театар за деца и младинци | 11:00

Црвенкапа| Театар за деца и младинци | 19:00

Пикник на фронтот | Драмски театар | 20:00 

Женска гардероба | Театар Комедија | 20:00

Пиши му на Дедо Мраз | Театар Куманово | 17:00

Stand-up „Svi ćemo umrijeti“ на Миранда Лончар | КСП Центар „Јадро“ | 20:00


Визуелна уметност:

 

Недела (17.12.2023)


Одмарајте :)


 

Ако сакате секој понеделник да ви стигнува потсетник за настаните низ град – пишете ни го вашиот мејл во порака или на меjл!


Дополнително ќе добиете избор од настани кои тимот на Култура Бета ги препорачува!


Доколку организираш или знаeш за настан што сакаш да го вклучиме во следната неделна програма, пиши ни во инбокс на инстаграм: @kultura_beta или прати ни мејл на: kulturabeta@yahoo.com145 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page