top of page
  • Writer's pictureМарија Велинова

Што има низ град? (11.3.2024 – 17.3.2024)

Што има низ град? Сите културни активности низ град (низ Скопје и низ Македонија) на едно место! Кликни на насловот на настанот за повеќе информации!


Понеделник (11.3.2024)


Книжевност:


Teатар:

За нас почнува живот | Драмски театар | 20:00

Добри луѓе - Златен Елец | Театар Комедија | 20:00

„Поткровје“ според „Цената“ на Артур Милер | Македонски народен театар | 20:00


Философија:


Филм: 

Кучиња во операта  | Кино Милениум | 18:00 


Визуелна уметност:

 

Вторник (12.3.2024)


Книжевност:


Teатар:

Диши | Драмски театар | 20:00

Веќе не е ни смешно | Театар Комедија | 20:00

Едвард втори - Гостува Ј.Х.К. Џинот - Велес | Македонски народен театар | 20:00


Филм:

Кучиња во операта  | Кино Милениум | 18:00 

 

Среда (13.3.2024)


Филм:

Кучиња во операта  | Кино Милениум | 18:00 


Театар:

Чудесна терапија | Драмски театар | 20:00

Види летам | Македонски народен театар | 20:00

Како ќе го делиме мачорот? | Театар за деца и младинци | 20:00


Музика:

Концерт на Џун | Котур | 21:00

 

Четврток (14.3.2024)


Книжевност:


Музика:

Поврзување | Филхармoнија | 20:00

Предавање:


Филм:


Театар:

Странци | Драмски театар | 20:00

Ало! Ало! | Театар Комедија | 20:00

Малата сирена | Театар за деца и младинци | 19:00

 

Петок (15.3.2024)


Театар:

Кафез кај кокони | Драмски театар | 20:00

Монобајка „Презимето на розата“ - Гостување од Р. Србија | Македонски народен театар | 20:00 Црвенкапа  | Театар за деца и младинци | 19:00


Филм:

 

Сабота (16.3.2024)

Предавање:


Музика:


Опера:


Филм:


Театар:

Пикник на фронтот | Драмски театар | 20:00

Вардарски пастуви | Театар Комедија | 20:00

Концерт - Џез лектира | Македонски народен театар | 20:00

Цветната улица  | Театар за деца и младинци | 19:00

 

Недела (17.3.2024)

Музика:

Апстрактно / Интуитивно сликање | Ателје за цртање и сликање | 11:00


 

Ако сакате секој понеделник да ви стигнува потсетник за настаните низ град – пишете ни го вашиот мејл во порака или на меjл!


Дополнително ќе добиете избор од настани кои тимот на Култура Бета ги препорачува!


Доколку организираш или знаeш за настан што сакаш да го вклучиме во следната неделна програма, пиши ни во инбокс на инстаграм: @kultura_beta или прати ни мејл на: kulturabeta@yahoo.com146 views

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page