top of page
  • Writer's pictureМарија Велинова

Што има низ град? (12.2.2024 – 18.2.2024)

Што има низ град? Сите културни активности низ град (низ Скопје и низ Македонија) на едно место! Кликни на насловот на настанот за повеќе информации!


Понеделник (12.2.2024)


Музика:

Концерт на Триото Николај/Руфинг/Татароглу | Културно информативен центар - Скопје | 20:00


Teатар:

Горчливите солзи на Петра фон Кант  | Македонски народен театар | 20:00


Филм:

Духот од Кантервил  | Кино Милениум | 18:00 


Визуелна уметност:

 

Вторник (13.2.2024)


Книжевност:

Поетска расподија | НУЦК Трајко Прокопиев - Куманово | 19:00

Промоција на книгата „Бела сама“ од Виолента Танчева Златева | Културно информативен центар - Скопје | 19:19


Музика:


Teатар:

Жени во собрание  | Театар Комедија | 20:00

Народен непријател | Македонски народен театар | 20:00


Филм:

Духот од Кантервил  | Кино Милениум | 18:00 

 

Среда (14.2.2024)


Книжевност:


Филм:

Духот од Кантервил  | Кино Милениум | 18:00 


Музика:


Театар:

Кармен | Драмски театар | 20:00

Вечера за глупаци  | Театар Комедија | 20:00

Stand up на Сашко Коцев - Широк дијафазон | Македонски народен театар | 20:00


Визуелна уметност:

 

Четврток (15.2.2024)


Книжевност:

Книжевна средба | Француски институт во Скопје | 18:00


Музика:

Љубов, страст, фламенко! | Филхармонија | 20:00


Филм:

Неврзаните: Сцени од фондот на Лабудовиќ | Културно информативен центар - Скопје | 20:00


Театар:

Тоби | Театар за деца и младинци | 19:00

Вернисаж | Драмски театар | 20:00

Женска гардероба  | Театар Комедија | 20:00

Кец на десетка | Македонски народен театар | 20:00

 

Петок (16.2.2024)


4. роденден Култура ß | Кафе-книжарница „Буква“ | 18:30


Театар:

Дванаесетте месеци | Театар за деца и младинци | 19:00

Мојот маж | Драмски театар | 20:00

Момчето со пругасти пижами | Македонски народен театар | 20:00


Филм:


Визуелна уметност:


Музика:

Академска за Леонид: Настап на Dope Kukjata | Академска сцена ДФУ| 22:30

 

Сабота (17.2.2024)


Филм:

Музика:

Psytrouble & SunTrip Night | Велес | 23:00


Театар:

Црвенкапа | Театар за деца и младинци | 19:00

Падот на Масада | Драмски театар | 20:00

Ало! Ало! | Театар Комедија | 20:00

Необичен ден - детска претстава | Македонски народен театар | 17:30

Необичен ден - детска претстава | Македонски народен театар | 19:30


 

Недела (18.1.2024)


Визуелна уметност:

Работилница за апстрактно сликање | Ателје за цртање и сликање | 12:00 

Ако сакате секој понеделник да ви стигнува потсетник за настаните низ град – пишете ни го вашиот мејл во порака или на меjл!


Дополнително ќе добиете избор од настани кои тимот на Култура Бета ги препорачува!


Доколку организираш или знаeш за настан што сакаш да го вклучиме во следната неделна програма, пиши ни во инбокс на инстаграм: @kultura_beta или прати ни мејл на: kulturabeta@yahoo.com173 views

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page