top of page
  • Writer's pictureМарија Велинова

Што има низ град? (13.11.2023 – 19.11.2023)

Што има низ град? Сите културни активности низ град (низ Скопје и низ Македонија) на едно место! Кликни на насловот на настанот за повеќе информации!


Понеделник (13.11.2023)


Книжевност:

Промоцијата на книгата „Книжевна мапа на Скопје“ од Моника Илкова | Градска библиотека „Браќа Миладиновци“ - Скопје | 12:00

Театар:

„Види, летам!“ | Факултетот за драмски уметности - Тетово | 19:00

Шести ден 48. МОТ  | Младински културен центар | 20:00


Конференција:

Јустинијанови приказни” Vol.2 | Читалната на Правен факултет „Јустинијан Први“ - Скопје | 17:00


Визуелна уметност:

Самостојна изложба на Орце Нинески | Културно информативен центар | 20:00


Музика:

Звукот на Скопје | Beerтија Pub | 20:30


 

Вторник (14.11.2023)


Филм:

Патот кон месечината | Кино Милениум | 16:00

Авантури на Финик | Кино Милениум | 17:30

Те дуа, жими мене | Кино Милениум | 20:00

Лена и Владимир | Кино Милениум | 22:15

М | Котур | 19:30


Театар:

Вернисаж | Драмски театар | 20:00

Вечера за глупаци | Театар Комедија | 20:00

„Ова сум јас? Кои сме ние?“ |Театар "Сенки и облаци" | 19:00

Седми ден 48. МОТ  | Младински културен центар | 20:00


Визуелна уметност:

„Фузирано стакло“ - Љупчо Бојаров | Галерија КО-РА Ј.У Дом на култура Кочо Рацин | 19:00

 

Среда (15.11.2023)


Книжевност:

Книжевна вечер со Влада Урошевиќ | Аулата на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ | 18:00

Промоција на „Бигор шарпланинецот“ од Ферид Мухиќ | Културно информатицен центар | 19:19


Музика:

Филип Букршлиев „Соло медитации во мол“ | Кафе-книжарница „Буква“ | 21:00


BALKAN CONECTION | Котур | 21:00


Филм:

Крави | Кинотека | 20:00

Патот кон месечината | Кино Милениум | 16:00

Авантури на Финик | Кино Милениум | 17:30

Те дуа, жими мене | Кино Милениум | 20:00

Лена и Владимир | Кино Милениум | 22:15


Театар:

Франкенштајн | Театар за деца и младинци | 18:00

Странци | Драмски театар | 20:00

Торонто експрес | Македонски народен театар | 20:00

Ало! Ало! | Театар Комедија | 20:00

Осми ден 48. МОТ  | Младински културен центар | 20:00 

Четврток (16.11.2023)


Конференција:

20. Светски ден на филозофијата | Свечената сала на Филозофскиот факултет во Скопје | 10:00


Музика:

Концерт на Ади и Оцет | Кафе-книжарница „Буква“ | 21:00


Филм:

Мама полни 100 години | Кинотека | 20:00

Documentary evening with VCS | Волонтерски центар - Скопје| 18:00 


Театар:

Пепелашка | Театар за деца и младинци | 19:00

Мојот маж | Драмски театар | 20:00

Лагата| Македонски народен театар | 20:00

Женска гардероба | Театар Комедија | 20:00

Деветти ден 48. МОТ | Младински културен центар | 20:00


 

Петок (17.11.2023)


Книжевност:Балет:

Заспаната убавица - Петар Илич Чајковски | Национална опера и балет | 20:00


Филм:

Канабисот ослободува | Кинотека | 18:00

Теза за едно убиство | Кинотека| 20:00

Театар:

Супербајкастично | Театар за деца и младинци | 19:00

My name is Goran Stefanovski | Драмски театар | 20:00

Кец на десетка | Македонски народен театар | 20:00

Илуминати| Театар Комедија | 20:00

Десетти ден 48. МОТ  | Младински културен центар | 20:00


Музика:

Златно славејче 2023 | Филхармонија | 10:00 / 12:00 / 19:30 


Визуелна уметност:

„Под нулата“ на Викторија Димеска | Ликовна галерија - Прилеп | 19:00 

„Градина“ на Ервин Ќатовиќ (Р.Србија) | Национална Галерија на Р.С.Македонија - Мала Станица | 17:00


 

Сабота (18.11.2023)


Книжевност:


Промоција на книгата „Чашуле: приказнувачот“ | Факултет за драмски уметности - Скопје | 16:00


Музика:

Trendkill + Skullcrush | Клуб Маракана| 20:30

Златно славејче 2023 | Филхармонија | 10:00 / 12:00 / 19:30 


Филм:

Лена и Владимир | Кинотека | 18:00

Ел Бола | Кинотека | 20:00


Театар:

Некој нека ми каже колку сум важен | Театар за деца и младинци | 19:00

Кафез кај кокони | Драмски театар | 20:00

Последната лента на Крап | Македонски народен театар | 20:00

Затворање на 48. МОТ | Младински културен центар | 20:00


 

Недела (19.11.2023)

Филм:

Седум маси за билјард | Кинотека | 20:00

М | Котур | 19:30

 

Ако сакате секој понеделник да ви стигнува потсетник за настаните низ град – пишете ни го вашиот мејл во порака или на меjл!


Дополнително ќе добиете избор од настани кои тимот на Култура Бета ги препорачува!


Доколку организираш или знаeш за настан што сакаш да го вклучиме во следната неделна програма, пиши ни во инбокс на инстаграм: @kultura_beta или прати ни мејл на: kulturabeta@yahoo.com242 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page