top of page
  • Writer's pictureКултура β

Што има низ град? (13.5.2024 – 19.5.2024)

Што има низ град? Сите културни активности низ град (низ Скопје и низ Македонија) на едно место! Кликни на насловот на настанот за повеќе информации!Понеделник (13.5.2024)


Книжевност:


Театар:

Кец на десетка  | Македонски народен театар | 20:00


Филм:

Луси Гангстерката  | Кино Милениум | 18:00 


Танц:

 

Вторник (14.5.2024)


Книжевност:

Во фокус - со Александра Илиева | НУЦК „Трајко Прокопиев“ - Куманово | 20:00


Филм:

ФФФ@МСУ: „Во огледалото на Маја Дерен“ - бесплатна проекција| Музеј на современа уметност | 19:00


Филм:

Луси Гангстерката  | Кино Милениум | 18:00 

 

Среда (15.5.2024)


Книжевност:

Литера 2024 | МКЦ | 19:00


Музика:

MIYATTA @ SGF 2024  | Филхармонија | 20:00


Филм:

Луси Гангстерката  | Кино Милениум | 18:00 


Театар:

Пар распар | Театар Комедија | 20:00

Франкенштајн  | Театар за деца и младинци | 20:00


Балет:


Визуелна уметност:

Изложба на Мирослав Масин | Даут-Пашин амам | 20:00

 

Четврток (16.5.2024)


Книжевност:

Литера 2024 | МКЦ |


Филм:


Театар:

Лагата  | Македонски народен театар | 20:00

Том Соер | Театар за деца и младинци | 19:00


Музика:

Искра | Филхармонија | 20:00


Конференција:

Стратегии во уметноста: книжевност и театар | Кафе-книжарница „Илика“ | 17:00


Визуелна уметност:

 

Петок (17.5.2024)


Книжевност:

Мултилингвално поетско матине | Соколански парк - Куманово | 14:00

Литера 2024 | МКЦ |


Филм:

Премиера на „Прошетка“ | Кино - Кисела Вода | 18:30


Театар:

Супербајкастично | Театар за деца и младинци | 19:00


Танц:

Танц-фест Скопје 2024 | Македонски народен театар | 20:00


Визуелна уметност:

 

Сабота (18.5.2024)


Книжевност:


Во просторот помеѓу: средба со авторките Калиа Димитрова и Ивана Јовановска | Кафе-книжарница „Илика“ | 13:00

Литера 2024 | МКЦ | 16:00


Филм:


Театар:

Демнејќи го Годо | Театар Комедија | 20:00

Stand up на Сашко Коцев - Широк дијафазон | Македонски народен театар | 20:00

Тоби  | Театар за деца и младинци | 19:00


Опера:


Визуелна уметност:

Драгославија | Лабораториум | 20:00

 

Недела (19.5.2024)


Нема ништо одморајте :)

 

Ако сакате секој понеделник да ви стигнува потсетник за настаните низ град – пишете ни го вашиот мејл во порака или на меjл!


Дополнително ќе добиете избор од настани кои тимот на Култура Бета ги препорачува!


Доколку организираш или знаeш за настан што сакаш да го вклучиме во следната неделна програма, пиши ни во инбокс на инстаграм: @kultura_beta или прати ни мејл на: kulturabeta@yahoo.com41 views

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page