top of page
  • Марија Велинова

Што има низ град? (15.4.2024 – 21.4.2024)

Што има низ град? Сите културни активности низ град (низ Скопје и низ Македонија) на едно место! Кликни на насловот на настанот за повеќе информации!Понеделник (15.4.2024)


Книжевност:


Teатар:

Торонто експрес | Македонски народен театар | 20:00

Центарски улици 2 | Ул. Македонија | 18:30


Филм: 

Кучиња во операта  | Кино Милениум | 18:30 


Визуелна уметност:


Предавање:

„Музикотерапија“ предавање на Јулијана Деспотоска | Сала за седници на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ | 15:00

 

Вторник (16.4.2024)


Книжевност:


Teатар:

Лагата | Македонски народен театар | 20:00


Филм:

Кучиња во операта  | Кино Милениум | 18:30 

Fashion Revolution 2024 - Movie night | Europe House - Скопје | 18:00


Балет:


 

Среда (17.4.2024)

Книжевност:


Филм:

Кучиња во операта  | Кино Милениум | 18:30 


Театар:

Анатомија на неверството | Театар Комедија | 20:00

Народен непријател | Македонски народен театар | 20:00

Како ќе го делиме мачорот | Театар за деца и младинци | 20:00

Внимавај што посакуваш | Опера и балет | 20:00

Музика:


Визуелна уметност:

 

Четврток (18.4.2024)


Книжевност:

Саем на книга | Скопски саем | 10:00 - 20:00


Книжевен клуб за деца | Europe House - Скопје | 18:30


Музика:

| Филхармонија | 20:00


Филм:


Театар:

Ало! Ало! | Театар Комедија | 20:00

Хенгинг араунд - претпремиера| Македонски народен театар | 20:00

Мачорот во чизми | Театар за деца и младинци | 19:00


Визуелна уметност:


 

Петок (19.4.2024)


Книжевност:

Саем на книга | Скопски саем | 10:00 - 20:00


Промоција на „Скарбо“ од Јадранка Владова | Сала за состаноци на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ | 13:00


Музика:

ДЏ сет на Јован Вуковиќ | Бифе на ФДУ | 22:30


Театар:

Хеда Габлер - Претпремиера | Драмски театар | 20:00

Ревизор | Театар Комедија | 20:00 Хенгинг араунд - премиера| Македонски народен театар | 20:00

Тоби | Театар за деца и младинци | 19:00


Филм:

 

Сабота (20.4.2024)

Книжевност:

Саем на книга | Скопски саем | 10:00 - 20:00


| Лабораториум | 18:00


Музика:

Record Store Day 2024 | Кафе-книжарница „Буква“ | 12:00

ОСВ Конопфест 2024 | Градски парк - Лепеза | 12:00 - 00:00

17 години Conquering Lion | Станица 26 | 21:00

| Public Room | 21:00


Филм:


Театар:

Хеда Габлер - Премиера | Драмски театар | 20:00

Пар распар | Театар Комедија | 20:00

Хенгинг араунд | Македонски народен театар | 20:00

Некој нека ми каже колку сум важен | Театар за деца и младинци | 19:00


 

Недела (21.4.2024)

Книжевност:

Саем на книга | Скопски саем | 10:00 - 20:00


Мултимедија:

Повторно заедно | Градски парк - Школка | 11:00


 

Ако сакате секој понеделник да ви стигнува потсетник за настаните низ град – пишете ни го вашиот мејл во порака или на меjл!


Дополнително ќе добиете избор од настани кои тимот на Култура Бета ги препорачува!


Доколку организираш или знаeш за настан што сакаш да го вклучиме во следната неделна програма, пиши ни во инбокс на инстаграм: @kultura_beta или прати ни мејл на: kulturabeta@yahoo.com41 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page