top of page
  • Writer's pictureМарија Велинова

Што има низ град? (17.7.2023 – 23.7.2023)

Што има низ град? Сите културни активности низ град (низ Скопје и низ Македонија) на едно место! Кликни на насловот на настанот за повеќе информации!


Понеделник (17.7.2023)


Филм:

22. Cinedays – Фестивал на европски филм

Музика:

Blue Mist | Beer Garden | 20:30


 

Вторник (18.7.2023)

Филм:

22. Cinedays – Фестивал на европски филм


Едно убаво утро | Кинотека | 20:30


Музика:

Take Me to the River со Ѓорѓе Јовановиќ | Кафе-книжарница „Буква“


 

Среда (19.7.2023)

Книжевност:

Како кога две песни и неколку раскази.. | Кафе-книжарница „Буква“ | 20:00


Филм:

Едно убаво утро | Кинотека | 20:30

Ехо патува - во Куманово | Занатски Дом Куманово | 19:00

6. Beach Film Festival | Охрид


Визуелна уметност:

„75 / 75“ - Јубилејна изложба | Чифте Амам | 20:00

Book Club co Рената Атанасова | „South Side Cocktail Bar“ - Струмица | 19:00


 

Четврток (20.7.2023)

Книжевност:

Промоција на „Сложувалка“ од Васил Ханџиски | Кафе-книжарница „Буква“ | 20:30


Промоција на романот „Прелест“ од Филип Грбиќ | МКЦ | 20:00

Промоција на антологијата „Скопски раскази“ | Бруталиск | 20:00


Филм:

Снежана на крајот умира | Кинотека | 20:30

Скриени | Кинотека | 18:00

6. Beach Film Festival | Охрид

Музика:

Dj Dimitri from Chair & Toni Kitanovski – Entropy | JaZzy | 21:00


 

Петок (21.7.2023)


Книжевност:

Промоција на романот „Прелест“ од Филип Грбиќ | Кафе бар „Везилка“ | 19:30


Музика:

Џез во Центар-от: КОНЦЕРТИ на Кантон6 и Глигор Кондовски | Кафе-книжарница „Буква“ | 21:00


Филм:

Снежана на крајот умира | Кинотека | 20:30

Скриени | Кинотека | 18:00

Марви Филмски Маратон бр. 3 | МКЦ | 19:00

6. Beach Film Festival | Охрид

 

Сабота (22.7.2023)


Книжевност:

Добри гости vol. III – серија книжевни гостувања низ Македонија | Кафе бар „Конект“ – Демир Хисар | 20:00


Музика:

Концертна промоција на "Сега и засекогаш" | Клуб Rock'n'Rolla – Охрид | 23:45

Свирка o:x и Noijzu | Социјален Центар „Дуња“ | 20:00

Домашна со Марсо | Кафе-книжарница „Буква“


Филм:

6. Beach Film Festival | Охрид


Театар:

„Демонот од Дебармаало“ – премиера | Народен Театар – Штип | 20:00


 

Недела (23.7.2023)


Книжевност:

Добри гости vol. III – серија книжевни гостувања низ Македонија | „АРТ ПОИНТ – ГУМНО“ – Слоештица | 18:00


Филм:

6. Beach Film Festival | Охрид


 

Ако сакате секој понеделник да ви стигнува потсетник за настаните низ град – пишете ни го вашиот мејл во порака или на меjл!


Дополнително ќе добиете избор од настани кои тимот на Култура Бета ги препорачува!


Доколку организираш или знаeш за настан што сакаш да го вклучиме во следната неделна програма, пиши ни во инбокс на инстаграм: @kultura_beta или прати ни мејл на: kulturabeta@yahoo.com

343 views

Recent Posts

See All
bottom of page