top of page
  • Writer's pictureМарија Велинова

Што има низ град? (18.12.2023 – 24.12.2023)

Што има низ град? Сите културни активности низ град (низ Скопје и низ Македонија) на едно место! Кликни на насловот на настанот за повеќе информации!


Понеделник (18.12.2023)


Филм:

Ескорт | Кинотека | 18:00

Клондајк | Кинотека | 20:00

Титина | Кино Милениум | 16:00  

Маша и медо - Уште позабавно| Кино Милениум | 18:00 

Чуварите на формулата | Кино Милениум | 20:00 


Театар:

Исполнета желба | Театар за деца и младинци | 19:00

 

Вторник (19.12.2023)


Книжевност:

Книжевен клуб за деца | Europe House - Скопје | 18:30

Ние и Конески - мултимедијално поетско читање | Аула на Филолошки факултет „Блаже Конески“ | 14:00


Филм:

20.000 видови пчели | Кинотека | 20:00

Титина | Кино Милениум | 16:00  

Мачки во музејот | Кино Милениум | 17:00 

Чуварите на формулата | Кино Милениум | 20:00 


Театар:

Илуминати  | Театар Комедија | 20:00

Рудолф и Елф  | Културно информативен центар - Скопје | 18:30

 

Среда (20.12.2023)


Книжевност:Балет:

Молитви на моето тело | Национална опера и балет | 20:00


Филм:

ЕХО патува - Велес | Europe House - Велес | 19:00

Титина | Кино Милениум | 16:00  

Маша и медо - Уште позабавно| Кино Милениум | 18:00


Театар:

Ревизор  | Театар Комедија | 20:00


Музика:

Концерт на Фолклорен ансамбл „МЕГДАН“ |  ЈОУДК „Бранд Петрушев“ - Богданци | 18:00


Визуелна уметност:

75 години Фото Кино Клуб „Козјак“  | Занатски дом Куманово  | 18:30

 

Четврток (21.12.2023)


Музика:

Бескрај | Филхармонија | 20:00

Роденденска новогодишна забава на Крик | Младински центар - Крикни | 20:00

Филм:

Анимафест | Кинотека | 20:00


Театар:

Ало! Ало!  | Театар Комедија | 20:00

Сонуваме. Менуваме - детска претстава |  Македонски народен театар | 17:30

Сонуваме. Менуваме - детска претстава |  Македонски народен театар | 19:30

Том Соер| Театар за деца и младинци | 19:00

Далматинко и Дедо Мраз |  ЈОУДК „Бранд Петрушев“ - Богданци | 9:00

Рудолф и Елф  | Дом на млади - Штип | 10:00


Визуелна уметност:

 

Петок (22.12.2023)


Филм:

Анимафест | Кинотека | 20:00


Балет:

Молитви на моето тело | Национална опера и балет | 20:00


Театар:

Демнејќи го Годо | Театар Комедија | 20:00

Лагата |  Македонски народен театар | 20:00

Лажеш Мелита| Театар за деца и младинци | 19:00


Музика:

Skopje in DUB - втора сесија | Кафе-книжарница „Буква“ |


 

Сабота (23.12.2023)


Книжевност:Музика:

Новогодишен концерт за деца | Филхармонија | 12:00

ФЛУКС и СТАГНАТОР | Везилка - Битола | 21:00


Outer Realms VII Tengri | Club Epicentar | 23:50


Филм:


Ескорт | Кинотека | 20:00

Фатална жена | Кинотека | 20:00


Театар:

Жени во собрание| Театар Комедија | 20:00

Далматинко и Дедо Мраз |  Македонски народен театар | 15:00

Далматинко и Дедо Мраз |  Македонски народен театар | 17:00

Тоби| Театар за деца и младинци | 12:00

Тоби| Театар за деца и младинци | 19:00

Зимска бајка 2023 | НУЦК „Григор Прличев“ - Охрид | 19:00

 

Недела (24.12.2023)


Саем:

Подари на музика | Club Kalinka | 12:00


 

Ако сакате секој понеделник да ви стигнува потсетник за настаните низ град – пишете ни го вашиот мејл во порака или на меjл!


Дополнително ќе добиете избор од настани кои тимот на Култура Бета ги препорачува!


Доколку организираш или знаeш за настан што сакаш да го вклучиме во следната неделна програма, пиши ни во инбокс на инстаграм: @kultura_beta или прати ни мејл на: kulturabeta@yahoo.com129 views

Recent Posts

See All
bottom of page