top of page
  • Writer's pictureМарија Велинова

Што има низ град? (18.3.2024 – 24.3.2024)

Што има низ град? Сите културни активности низ град (низ Скопје и низ Македонија) на едно место! Кликни на насловот на настанот за повеќе информации!


Понеделник (18.3.2024)


Книжевност:


Teатар:

Разведи ме - Провокација | Театар Комедија | 20:00

Лагата | Македонски народен театар | 20:00


Филм: 

Кучиња во операта  | Кино Милениум | 18:00 


Визуелна уметност:

 

Вторник (19.3.2024)


Книжевност:

Language Cafѐ |Кафе-книжарница „Буква“ | 18:00


Teатар:

Кармен | Драмски театар | 20:00

Илуминати | Театар Комедија | 20:00

Торонто експрес | Македонски народен театар | 20:00


Филм:

Кучиња во операта  | Кино Милениум | 18:00 

 

Среда (20.3.2024)

Книжевност:
Филм:

Кучиња во операта  | Кино Милениум | 18:00 


Балет:


Театар:

Чудна случка со кучето во ноќта | Драмски театар | 20:00

Корчагинска просветилка | Македонски народен театар | 20:00

 

Четврток (21.3.2024)


Книжевност:
Пулсот на поезијата: Поетско читање и концерт на Пијан Славеј | Europe House Струга | 20:00


Музика:

СЕРВУС | Public Room | 21:00

Филм:


Театар:

Вернисаж | Драмски театар | 20:00

Не се клади на Енглези | Македонски народен театар | 20:00

Пипи долгиот чорап | Театар за деца и младинци | 19:00

 

Петок (22.3.2024)

Книжевност:

„Денови на поезијата“ | Skopje Сity Mall | 18:00


Музика:

MoDem Teaser Skopje | Club Epicentar | 23:45


Театар:

Чудна случка со кучето во ноќта | „Ј.Х. Џинот“ - Велес | 20:00

Животот е прекрасен | Македонски народен театар | 20:00

Том Соер  | Театар за деца и младинци | 19:00

Ова сум јас? Кои сме ние? | Театар „Сенки и облаци“ | 20:00


Филм:


Визуелна уметност:

 

Сабота (23.3.2024)

Книжевност:


Во друштво на поетите | „Букси“ - Куманово | 12:00


Музика:

20 години Hardfaced | МКЦ | 19:30

Forever Young 2024 | Спортски центар „Јане Сандански“ | 21:00


Филм:

Кучиња во операта  | Кинотека | 18:00 


Театар:

Фирма | Драмски театар | 20:00

Stand up на Сашко Коцев - Широк дијафазон | Македонски народен театар | 20:00

Мој термин | Гостување на фестивалот 5-ре - Велес | 20:00

Пепелашка | Театар за деца и младинци | 19:00

 

Недела (24.3.2024)

Книжевност:
Визуелна уметност:

Апстрактно / Интуитивно сликање | Ателје за цртање и сликање | 11:00


Музика:

Сукоб + Гаргара | Котур | 21:00


 

Ако сакате секој понеделник да ви стигнува потсетник за настаните низ град – пишете ни го вашиот мејл во порака или на меjл!


Дополнително ќе добиете избор од настани кои тимот на Култура Бета ги препорачува!


Доколку организираш или знаeш за настан што сакаш да го вклучиме во следната неделна програма, пиши ни во инбокс на инстаграм: @kultura_beta или прати ни мејл на: kulturabeta@yahoo.com188 views

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page