top of page
  • Writer's pictureМарија Велинова

Што има низ град? (18.9.2023 – 24.9.2023)

Што има низ град? Сите културни активности низ град (низ Скопје и низ Македонија) на едно место! Кликни на насловот на настанот за повеќе информации!


Понеделник (18.9.2023)

Книжевност:

Мултимедијална промоција на „Театар на сенки“ од Емељ Туна | Градска библиотека „Браќа Миладиновци“| 19:00


Промоција на книгите „Таа ноќ ја видов“ и „И љубовта“ на Драго Јанчар | Про-за Балкан | „Литература“ - ул. „Македонија“| 19:00Театар:

Музика:

Balkan Art Stage |Филхармонија|19:30


Концерт на ДУО СКУПИ |Дом на култура „Илинден“ - Демир Хисар|20:00


40 години на Земја |кафе-книжарница „Буква“|17:00

 

Вторник (19.9.2023)

Книжевност:


Промоција на книгата „Внатрешно море“ од Даница Вукиќевиќ | Про-за Балкан | „Литература“ - ул. „Македонија“| 19:00Мултимедија:


Филм:

Синиот кафтан | Кинотека | 18:00

Алиса во градовите | Кинотека | 20:00


Музика:

Blue Mist | Beer Garden| 21:00

Астибо Џез Фестивал 2023 |Дом на млади Штип|19:00

Театар:

Вечера за глупаци | Театар Комедија | 20:00


Визуелна уметност:

„Омеѓени приказ(н)и“ изложба на цртежи од Тони Васиќ |Културно информативен центар - Скопје|20:00

 

Среда (20.9.2023)Книжевност:


Театар:

Илуминати | Театар Комедија | 20:00


Филм:


Музика:

88 DИМЕНЗИИ – АРДА & ЛЕВИ | Филхармонија | 20:00


Визуелна уметност:

„FLUX Surfacing“ изложба на графики и инсталации од Ана Трајковска |Културно информативен центар - Скопје|20:00


 

Четврток (21.9.2023)


Книжевност:


Филм:

Примо да Круз| Кинотека | 18:00

Париз, Тексас | Кинотека | 20:00

Театар:

Стјуардеси | Театар Комедија | 20:00

Црвенкапа | Театар за деца и младинци | 19:00

Торонто експрес | Македонски народен театар | 20:00


Музика:

Денови на македонска музика | Филхармонија | 20:00


 

Петок (22.9.2023)


Книжевност:


Музика:


Ѓокица акустично |кафе-книжарница „Буква“|21:00


Филм:

Театар:

Анатомија на неверството | Театар Комедија | 20:00

Супербајкастично | Театар за деца и младинци | 19:00

Лагата | Македонски народен театар| 20:00

Визуелна уметност:


Фестивал:

Маалски фестивал |на повеќе локации во Дебаар маало


 

Сабота (23.9.2023)


Музика:

13. ЗДРАВО МЛАДИ: New music first |Младински културен центар|19:00


Филм:


Театар:

Ревизор| Театар Комедија | 20:00

Роња, ќерката на ограбувачот | Театар за деца и младинци | 19:00

сеЛекција | Народен театар - Штип | 20:00


Фестивал:

Маалски фестивал |на повеќе локации во Дебаар маало


 

Недела (24.9.2023)

Книжевност:


Фестивал:

Маалски фестивал |на повеќе локации во Дебаар маало 

Ако сакате секој понеделник да ви стигнува потсетник за настаните низ град – пишете ни го вашиот мејл во порака или на меjл!


Дополнително ќе добиете избор од настани кои тимот на Култура Бета ги препорачува!


Доколку организираш или знаeш за настан што сакаш да го вклучиме во следната неделна програма, пиши ни во инбокс на инстаграм: @kultura_beta или прати ни мејл на: kulturabeta@yahoo.com196 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page