top of page
  • Writer's pictureМарија Велинова

Што има низ град? (19.2.2024 – 25.2.2024)

Што има низ град? Сите културни активности низ град (низ Скопје и низ Македонија) на едно место! Кликни на насловот на настанот за повеќе информации!


Понеделник (19.2.2024)


Teатар:

Необичен ден - детска претстава | Македонски народен театар | 17:30

Необичен ден - детска претстава | Македонски народен театар | 19:30


Филм:

Духот од Кантервил  | Кино Милениум | 18:00 


Визуелна уметност:

 

Вторник (20.2.2024)


Teатар:

Кафез кај Кокони  | Драмски театар | 20:00

Силјан штркот Шанца | Македонски народен театар | 10:00

Силјан штркот Шанца | Македонски народен театар | 12:30


Филм:

Духот од Кантервил  | Кино Милениум | 18:00 


 

Среда (21.2.2024)


Филм:

Духот од Кантервил  | Кино Милениум | 18:00 

20 дена во Мариупол | Бруталиск | 20:00


Балет:


Театар:

Чудесна терапија | Драмски театар | 20:00

Како ќе го делиме мачорот? | Театар за деца и младинци | 20:00

Кец на десетка | Македонски народен театар | 20:00

 

Четврток (22.2.2024)


Музика:

Хармонија | Филхармонија | 20:00

Марија & Александра | Beerтија Pub | 20:30


Филм:

Светиот пајак  | Кинотека | 18:00

20 дена во Мариупол + Разговор со Сеад Ризвановиќ | Бруталиск | 19:00


Театар:

Падот на Масада | Драмски театар | 20:00

Некој нека ми каже колку сум важен | Театар за деца и младинци | 19:00

Торонто експрес | Македонски народен театар | 20:00

Колку е часот?  | Театар „Сенки и облаци“  | 19:00

 

Петок (23.2.2024)


Музика:

Гоце Саф / Чваре | Академска сцена ФДУ| 22:00


Театар:

Странци | Драмски театар | 20:00

Зрното грашок и принцезата | Театар за деца и младинци | 19:00


Филм:

Светиот пајак  | Кинотека | 18:00

Перо Ловшин - ти можеш | Кинотека | 20:00

Домаќинство за почетници | Академска сцена ФДУ| 20:00

20 дена во Мариупол | Бруталиск | 19:00


Музика:

The Forestdelic Experience | Epicentar | 23:45


 

Сабота (24.2.2024)


Филм:

Титина | Кинотека | 18:00

Музика:

MARCHELO | МКЦ | 21:00


Театар:

Фирма | Драмски театар | 20:00

Палешка | Театар за деца и младинци | 19:00

Лагата | Македонски народен театар | 20:00

 

Недела (25.1.2024)


Филм:

20 дена во Мариупол | Бруталиск | 20:00

 

Ако сакате секој понеделник да ви стигнува потсетник за настаните низ град – пишете ни го вашиот мејл во порака или на меjл!


Дополнително ќе добиете избор од настани кои тимот на Култура Бета ги препорачува!


Доколку организираш или знаeш за настан што сакаш да го вклучиме во следната неделна програма, пиши ни во инбокс на инстаграм: @kultura_beta или прати ни мејл на: kulturabeta@yahoo.com115 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page