top of page
  • Writer's pictureМарија Велинова

Што има низ град? (19.6.2023 – 25.6.2023)

Што има низ град? Сите културни активности низ град (низ Скопје и низ Македонија) на едно место! Кликни на насловот на настанот за повеќе информации!Понеделник (19.6.2023)


Книжевност:


Театар:

„ТРНОРУШКА“ - детска претстава | НУЦК „Трајко Прокопиев“ – Куманово | 17:00


Филм:

Мајка и син | Кинотека | 18:00


Засекогаш млади | Кинотека | 20:00


Музика:


Визуелна уметност:

 

Вторник (20.6.2023)


Театар:

Сите сме птици | Македонски народен театар | 20:00


Кафез кај кокони | Драмски театар – Скопје | 20:00


Филм:

Мајка и син | Кинотека | 18:00


Визуелна уметност:


„Записи“ изложба на цртежи и колажи од Стефан Младеновски | Културно информативен центар – Скопје | 20:00


Музика:

Нокаут и Ареа | Аqua Bella Resort – Штип | 20:00


Домашна со Марсо | Кафе-книжарница „Буква“ | 17:00


 

Среда (21.6.2023)


Книжевност:


Музика:

Jazz & Roll | Филхармонија Кафе Бар | 20:00


Концерт на ДАДА | Кафе-книжарница „Буква“ | 21:00 (повеќе информации наскоро)


Филм:


Театар:

Страданијата на првата брачна ноќ на Миле Султан | Театарски фестивал на отворено ГОЛА МЕСЕЧИНА 2023 | Стадион во Реонски центар во општина Аеродром | 21:00


 

Четврток (22.6.2023)


Визуелна уметност:

Родовите приказни низ објективот на Ерина Богоева | Национална галерија на Македонија – Мала станица | 19:00


Театар:

Импров група |Театарски фестивал на отворено ГОЛА МЕСЕЧИНА 2023 | Стадион во Реонски центар во општина Аеродром | 21:00


Роденден | Народен театар – Штип | 20:00

Филм:


Музика:

Од 0 до КултурА | Камена бина – Прилеп | 21:00


Настап на Глигор Кондовски | Социјален Центар „Дуња“ | 20:00


 

Петок (23.6.2023)

Книжевност:


Промоција на книгата „Авантурите на Космонаутко“ | НУЦК „Трајко Прокопиев“ – Куманово | 19:30Музика:


Филм:


Театар:

Лагата | Македонски народен театар | 20:00

Стендап – Сашко Коцев | Театар Комедија | Театарски фестивал на отворено ГОЛА МЕСЕЧИНА 2023 | Стадион во Реонски центар во општина Аеродром | 21:00

Балет:


 

Сабота (24.6.2023)


Книжевност:


Филм:

Театар:

Разведи ме | Театарски фестивал на отворено ГОЛА МЕСЕЧИНА 2023 | Стадион во Реонски центар во општина Аеродром | 21:00

Музика:

Cosmopolitical - Dzijan Emin & The Magical Orchestra | Филхармонија Кафе Бар | 22:22

 

Недела (25.6.2023)


Театар:

Нема да биде крај на светот | Македонски народен театар | 20:00


Стендап – Тино и Атанас |Театарски фестивал на отворено ГОЛА МЕСЕЧИНА 2023 | Стадион во Реонски центар во општина Аеродром | 21:00

Филм:


 

Ако сакате секој понеделник да ви стигнува потсетник за настаните низ град – пишете ни го вашиот мејл во порака или на меjл!


Дополнително ќе добиете избор од настани кои тимот на Култура Бета ги препорачува!


Доколку организираш или знаeш за настан што сакаш да го вклучиме во следната неделна програма, пиши ни во инбокс на инстаграм: @kultura_beta или прати ни мејл на: kulturabeta@yahoo.com


220 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page