top of page

Што има низ град? (2.10.2023 – 8.10.2023)

Што има низ град? Сите културни активности низ град (низ Скопје и низ Македонија) на едно место! Кликни на насловот на настанот за повеќе информации!


Понеделник (2.10.2023)

Книжевност:

Прв ден BookStar 2023 - 9. фестивал за европска литература | Младински културен центар/Градска библиотека „Браќа Миладиновци“/Филолошки факултет „Блаже Конески“ | 14:00


Театар:

Не се клади на Енглези | Македонски народен театар | 20:00

Филм:

Празникот на трудот| Кинотека | 20:00


 

Вторник (3.10.2023)

Книжевност:

Втор ден BookStar 2023 - 9. фестивал за европска литература | Младински културен центар/Градска библиотека „Браќа Миладиновци“/Филолошки факултет „Блаже Конески“ | 9:30


Филм:

Празникот на трудот| Кинотека | 20:00


Музика:

Blue Mist | Beer Garden| 21:00


Театар:

Фирма - РУТА | Драмски театар | 20:00

Илуминати | Гостување во Куманово ДТФ „Денови на комедија“

Разгалениот принц | НУЦК „Бели мугри“ - Кочани | 10:00

Власт | Народен театар - Штип | 20:00


Визуелна уметност:

 

Среда (4.10.2023)


Книжевност:

Трет ден BookStar 2023 - 9. фестивал за европска литература | Младински културен центар/Градска библиотека „Браќа Миладиновци“/Филолошки факултет „Блаже Конески“ | 11:00


Филм:

Празникот на трудот| Кинотека | 20:00


Театар:

Dreamcatcher | Public Room | 20:00

Торонто експрес | Македонски народен театар | 20:00

Декамерон - РУТА | Драмски театар | 20:00

Ревизор | Театар Комедија | 20:00

 

Четврток (5.10.2023)


Книжевност:


Филм:

Младиот Терлес | Кинотека | 20:00

Te dua - жими мене | НУЦК „Бели мугри“ - Кочани | 19:30

Театар:

Иванов | Македонски народен театар | 20:00

Нора - РУТА | Драмски театар | 20:00

Веќе не е ни смешно | Театар Комедија | 20:00


Музика:

Awakening |Филхармонија| 20:00


Визуелна уметност:

Отворање на изложбата „Животи обликувани од вода“ | Културно информативен центар - Скопје | 19:00

Несовршен простор 6 | Europe House - Струмица | 20:00

Наместо вовед - Митко Панов | Национална галерија на Македонија - Мала Станица | 20:00

 

Петок (6.10.2023)


Музика:

Бркови | Младински културен центар | 21:00

Настап на бендовите YÖU и БЕСЕДА | „Везилка“ - Битола | 21:00


Визуелна уметност:

На работ на зборовите | Europe House - Битола | 19:00


Филм:

Степен на убиство| Кинотека | 18:00

Te dua - жими мене | НУЦК „Бели мугри“ - Кочани | 19:30

Театар:

Иванов | Македонски народен театар | 20:00

Зрното грашок и принцезата | Театар за деца и младинци | 19:00

Син - РУТА | Драмски театар | 20:00

Вардарски пастуви | Театар Комедија | 20:00


Мултимедија:

 

Сабота (7.10.2023)


Музика:

Филм:

Астер фест| Кинотека | 20:00

Te dua - жими мене | НУЦК „Бели мугри“ - Кочани | 19:30


Визуелна уметност:


Театар:

Гига мега бајка | Театар за деца и младинци | 19:00

Самрак на боговите - РУТА | Драмски театар | 20:00

Анатомија на неверството | Театар Комедија | 20:00


Мултимедија:

 

Недела (8.10.2023)

Театар:

Отело - РУТА | Драмски театар | 20:00


Мултимедија:



 

Ако сакате секој понеделник да ви стигнува потсетник за настаните низ град – пишете ни го вашиот мејл во порака или на меjл!


Дополнително ќе добиете избор од настани кои тимот на Култура Бета ги препорачува!


Доколку организираш или знаeш за настан што сакаш да го вклучиме во следната неделна програма, пиши ни во инбокс на инстаграм: @kultura_beta или прати ни мејл на: kulturabeta@yahoo.com



233 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page