top of page
  • Writer's pictureМарија Велинова

Што има низ град? (20.11.2023 – 26.11.2023)

Што има низ град? Сите културни активности низ град (низ Скопје и низ Македонија) на едно место! Кликни на насловот на настанот за повеќе информации!


Понеделник (20.11.2023)


Филм:

Џинот | Кинотека | 18:00 

Елиза, љубов моја | Кинотека | 20:00 

Титина | Кино Милениум | 16:00  

Сент Омер| Кино Милениум | 18:00 

Те дуа, жими мене | Кино Милениум | 21:00 

М | Котур | 19:30

Театар:

Животот на Молиер | Македонски народен театар | 20:00 

Големиот бел заговор - последните денови на Курт Кобејн | Народен театар - Битола | 20:00


 

Вторник (21.11.2023)


Филм:

Титина | Кино Милениум | 16:00

Сент Омер| Кино Милениум | 18:00

Те дуа, жими мене | Кино Милениум | 21:00

М | Котур | 19:30


Театар:

Стенд ап на Сашко Коцев: Широк дијафазон | Македонски народен театар | 20:00 

Премиера на Како ќе го делиме мачорот | Театар за деца и младинци | 20:00 

Веќе не е ни смешно | Театар Комедија | 20:00

Власт  | Народен театар - Штип | 20:00 


Визуелна уметност:

„Стаклена соба: Дигиталниот свет - стапица за вашите лични податоци | Europe House - Скопје | 11:00


Балет:

Заспаната убавица - Петар Илич Чајковски  | Национална опера и балет | 20:00

 

Среда (22.11.2023)


Философски дијалог:

Философски дијалог на тема „Чуму анархизам?“ | Културно информативен центар | 19:00


Филм:

Титина | Кино Милениум | 16:00  

Сент Омер| Кино Милениум | 18:00 

Те дуа, жими мене | Кино Милениум | 21:00 


Театар:

Како ќе го делиме мачорот | Театар за деца и младинци | 20:00 Мој термин | Македонски народен театар | 20:00 

Илуминати| Театар Комедија | 20:00 


Визуелна уметност:

Изложба „20 години АРТ ПОИНТ - ГУМНО“ | МКЦ | 20:00  

Четврток (23.11.2023)


Книжевност:

Предавање на д-р Николае Станчу „Емил Сјоран и најновите француски стрипови“ | Библиотека за романски јазики и книжевности на ФЛФ „Блаже Конески“ - Скопје | 12:00

Промоција на веб страната посветена на творештвото на Радован Павловски | Аула на ФЛФ „Блаже Конески“ - Скопје | 17:30

Промоција на романот „Ѓаволот има убаво лице“ | Концепт 37 | 19:00

Ацо Шопов - Невообичаено | Кинотека | 19:00


Философски дијалог:

Философски дијалог на тема „Христијанство и идеологија“ | Градска библиотека „Браќа Миладиновци“ - Скопје | 19:00


Музика:

Вдахновение | Филхармонија | 20:00

AD/DC Real tribute band | Станица 26 | 20:00


Театар:

Горчливите солзи на Петра фон Кант | Македонски народен театар | 20:00 

Гига мега бајка | Театар за деца и младинци | 19:00

Ѕуница - инклузивна театарска претстава  | МКЦ  | 19:00

„Види, летам!“ - Гостува во Куманово | Театар Куманово | 20:00

Лекција  | Народен театар - Штип | 20:00


 

Петок (24.11.2023)


Книжевност:

Филмска проекција на „Dunkirk“  | Амфитеатар 1 на Филолошки факултет „Блаже Конески“ - Скопје  | 17:30


Визуелна уметност:

„Фрагментирани реалности“ изложба на Страхил Петровски | Културно-информативен центар – Скопје | 20:00


Филм: Бабичките на револуцијата | Кинотека | 18:00

Тело | Кинотека| 20:00

Театар:

Момчето со пругасти пиџами - гостување | Македонски народен театар | 20:00 

Снежана и седумте џуџиња | Театар за деца и младинци | 19:00

Жени во собрание | Театар Комедија | 20:00 

„Тунел“ - гостување на театарска група Годо (претстава за млади)  | Народен театар - Штип | 20:00


Музика:

Forestdelic night @ Skopje | Epicentar | 23L30

 

Сабота (25.11.2023)


Книжевност:

Промоција на стихозбирката „Сега ти стануваш јас“ од Д.А.Лори | МКЦ | 19:00 


Музика:

Lavina (Србија) и Within Progress (Грција) | Клуб Маракана| 20:30

Концерт на ЗУЛУ 3.4 | Котур | 21:30


Филм:

Домаќинство за почетници | Кинотека | 18:00

Се прашувам кога ќе ти недостигам | Кинотека | 18:00

Мојот превртен свет | Кинотека | 20:00


Театар:

Работи за кои не зборуваме | Македонски народен театар | 20:00

Зрното грашок и принцезата | Театар за деца и младинци | 19:00

 

Недела (26.11.2023)

Музика:

Krug EKV - втор концерт | Public Room | 17:00

 

Ако сакате секој понеделник да ви стигнува потсетник за настаните низ град – пишете ни го вашиот мејл во порака или на меjл!


Дополнително ќе добиете избор од настани кои тимот на Култура Бета ги препорачува!


Доколку организираш или знаeш за настан што сакаш да го вклучиме во следната неделна програма, пиши ни во инбокс на инстаграм: @kultura_beta или прати ни мејл на: kulturabeta@yahoo.com112 views

Recent Posts

See All
bottom of page