top of page
  • Writer's pictureМарија Велинова

Што има низ град? (20.5.2024 – 26.5.2024)

Што има низ град? Сите културни активности низ град (низ Скопје и низ Македонија) на едно место! Кликни на насловот на настанот за повеќе информации!Понеделник (20.5.2024)


Книжевност:


Театар:

Не се клади на Енглези | Македонски народен театар | 20:00


Филм:

Луси Гангстерката  | Кино Милениум | 18:00 


Конференција:

Стратегии во уметноста: филм и фотографија | Кафе-книжарница „Буква“ | 18:00

 

Вторник (21.5.2024)


Книжевност:


Театар:

Падот на Масада | Драмски театар | 20:00

Пар распар | Театар Комедија | 20:00

Сите сме птици  | Македонски народен театар | 20:00


Филм:

Луси Гангстерката  | Кино Милениум | 18:00 


Конференција:

 

Среда (22.5.2024)


Книжевност:


Мултимедијален настан:

Боцни си кирилица | Бруталиск | 20:00


Музика:

Филм:

Луси Гангстерката  | Кино Милениум | 18:00 


Театар:

Хеда Габлер | Драмски театар | 20:00

Веќе не е ни смешно | Театар Комедија | 20:00

Што е силеџија  | Театар за деца и младинци | 20:00


Oбразование:

Што после средно? | Кафе-книжарница „Буква“ | 12:00


Конференција:

 

Четврток (23.5.2024)


Филм:


Театар:

Само глас | Македонски народен театар | 20:00

Цветната улица | Театар за деца и младинци | 19:00


Музика:

Алфа и омега | Филхармонија | 20:00

Горан Лончаревиќ и Fließgewässer | Кафе-книжарница „Буква“ | 21:00


Опера:

„Тоска“ - Џакомо Пучини | Опера и балет | 20:00


Визуелна уметност:

 

Петок (24.5.2024)

Нема ништо, одморајте :)

 

Сабота (25.5.2024)


Филм:

Луси Гангстерката  | Кино Милениум | 18:00 


Театар:

Stand up на Сашко Коцев - Широк дијафазон | Македонски народен театар | 20:00

Зрното грашок и принцезата  | Театар за деца и младинци | 19:00


Музика:

EXWHITE (DE) / ГАРГАРА | Кафе-книжарница „Буква“ | 19:45

 

Недела (26.5.2024)


Teатар:

 

Ако сакате секој понеделник да ви стигнува потсетник за настаните низ град – пишете ни го вашиот мејл во порака или на меjл!


Дополнително ќе добиете избор од настани кои тимот на Култура Бета ги препорачува!


Доколку организираш или знаeш за настан што сакаш да го вклучиме во следната неделна програма, пиши ни во инбокс на инстаграм: @kultura_beta или прати ни мејл на: kulturabeta@yahoo.com85 views

Recent Posts

See All

ความคิดเห็น


bottom of page