top of page
  • Writer's pictureАндреј Медиќ Лазаревски

Што има низ град? (21.8.2023 – 27.8.2023)

Што има низ град? Сите културни активности низ град (низ Скопје и низ Македонија) на едно место! Кликни на насловот на настанот за повеќе информации!


Понеделник (21.8.2023)

Книжевност:

Реобмислување – филм, музика и поезија (со Дејан Трајкоски, Бранислав Николов и Гоце Јовановски)|Europe House, Крива Паланка|19:00


Филм:

Македокс |Куршумли Ан / МКЦ / Сули Ан|18:00 - 00:00


Едно убаво утро | Кинотека | 18:00


Пацификција | Кинотека | 20:00


Музика:

Концерт на Portron Portron Lopez | Ла Кања | 21:00


 

Вторник (22.8.2023)


Книжевност:

Промоција на стихозбирката „Огнен пој“ од Перица Сарџоски | Кафе и бар „Шила“, Охрид | 18:30


Филм:

Македокс |Куршумли Ан / МКЦ / Сули Ан|18:00 - 00:00Едно убаво утро | Кинотека | 18:00

Пацификција | Кинотека | 20:00


Музика:

Blue Mist | BeerGarden | 21:00

Концерт на Музичко Училиште Матрикс | Камена бина, Прилеп | 20:30

 

Среда (23.8.2023)


Книжевност:

Промоција на „Празно место“ од Снежана Стојчевска | Cultura 365 - ADD Museum, Охрид | 19:00


Филм:

Македокс |Куршумли Ан / МКЦ / Сули Ан|20:30 - 00:00


Едно убаво утро | Кинотека | 18:00

Пацификција | Кинотека | 20:00


Визуелна уметност:

Озбек Ајваз - Прва самостојна изложба на скулптури | Монтажна галерија во Парк на франкофонија| 19:30


 

Четврток (24.8.2023)

Книжевност:

Отворање на Струшките вечери на поезијата | Струга | 12:00 - 22:30


Филм:

Затворање на 14. Македокс | Куршумли Ан | 21:00


Синиот кафтан | Кинотека | 18:00

Опенхајмер | Кинотека | 20:00


Музика:


Од 0 до КултурА|Прилеп|12:00


 

Петок (25.8.2023)


Книжевност:

Струшки вечери на поезијата (ден 2) | Струга / Калишта | 9:30 - 00:00


Промоција на антологијата на младата македонска поезија „Ново раѓање на зборот“ на Струшки вечери на поезијата | Летна сцена на центарот за култура „Браќа Миладиновци“, Струга | 23:00


Филм:

Синиот кафтан | Кинотека | 18:00

Опенхајмер | Кинотека | 20:00


 

Сабота (26.8.2023)


Книжевност:

Струшки вечери на поезијата (ден 3) | Струга / Охрид | 10:30 - 00:00

Филм:

Синиот кафтан | Кинотека | 18:00

Опенхајмер | Кинотека | 20:00


Музика:


BeeJS 0.33 Vol3 | Касарна Хаб, Охрид | 18:00

Чалгија саунд систем | село Слепче, Демир Хисар | 18:00

КОНЦЕРТ НА ЛУФТАНЗА - ФИЛМСКИ ЗАЛЕЗИ (Winter Apricots) | Амфитеатар на Могила | 21:00


Фестивал:

Skopje Tattoo Show | Хотел Парк & Спа ресорт | 13:00

 

Недела (27.8.2023)


Книжевност:

Струшки вечери на поезијата (ден 4) | Струга | 10:00 - 00:00


Фестивал:

Skopje Tattoo Show | Хотел Парк & Спа ресорт | 13:00


Музика:

Concert, Chamber Orchestra of Bitola - Rock Symphony | Кеј Македонија, Охрид | 20:00
 

Ако сакате секој понеделник да ви стигнува потсетник за настаните низ град – пишете ни го вашиот мејл во порака или на меjл!


Дополнително ќе добиете избор од настани кои тимот на Култура Бета ги препорачува!


Доколку организираш или знаeш за настан што сакаш да го вклучиме во следната неделна програма, пиши ни во инбокс на инстаграм: @kultura_beta или прати ни мејл на: kulturabeta@yahoo.com


200 views

Recent Posts

See All
bottom of page