top of page
  • Writer's pictureМарија Велинова

Што има низ град? (22.1.2024 – 28.1.2024)

Што има низ град? Сите културни активности низ град (низ Скопје и низ Македонија) на едно место! Кликни на насловот на настанот за повеќе информации!


Понеделник (22.1.2024)


Teатар:

Кец на десетка | Македонски народен театар | 20:00


Филм:


Визуелна уметност:

 

Вторник (23.1.2024)


Teатар:

„Поткровје“ според „Цената“ на Артур Милер | Македонски народен театар | 20:00

Жени во собрание | Театар Комедија | 20:00


Филм:

Зад стоговите сено | Кинотека | 18:00


Музика:

 

Среда (24.1.2024)


Книжевност:


Филм:

Зад стоговите сено | Кинотека | 18:00

Нешто слатко  | Кино Милениум | 19:00 


Театар:

Бесачи | Македонски народен театар | 20:00

Вернисаж| Драмски театар | 20:00

Франкенштајн | Театар за деца и младинци | 20:00

Анатомија на неверството  | Театар Комедија | 20:00

 

Четврток (25.1.2024)


Книжевност:

Language exchange | Кафе-книжарница „Буква“ | 18:00


Музика:

Одисеја | Филхармонија | 20:00


Филм:

Зад стоговите сено | Кинотека | 20:00


Театар:

Мој термин | Македонски народен театар | 20:00

Кармен | Драмски театар | 20:00

Супербајкастично | Театар за деца и младинци | 19:00

Демнејќи го Годо  | Театар Комедија | 20:00


Предавање:


 

Петок (26.1.2024)

Конференција:


Театар:

Stand up на Сашко Коцев: Широк дијафазон | Македонски народен театар | 20:00

Падот на Масада | Драмски театар | 20:00

Роња, ќерката на ограбувачот | Театар за деца и младинци | 19:00

Череп во Конемара  | Театар Комедија | 20:00


Музика:

Dragon Trails | Epicentar | 23:45


Опера:


Филм:

Зад стоговите сено | Кинотека | 20:00

 

Сабота (27.1.2024)


Книжевност:

Отворање на кафе-книжарницата „Илика“ | Кафе-книжарница „Илика“ (бул. Партизански одреди бр. 7) | 11:00


Mузика:

K.У.Р во Long Play | Long Play | 22:00


Опера:

Операта на шумските животни | Опера и балет | 12:00


Филм:Театар:

Странци | Драмски театар | 20:00

Том Соер | Театар за деца и младинци | 19:00


 

Недела (28.1.2024)

Одмарајте :)

 

Ако сакате секој понеделник да ви стигнува потсетник за настаните низ град – пишете ни го вашиот мејл во порака или на меjл!


Дополнително ќе добиете избор од настани кои тимот на Култура Бета ги препорачува!


Доколку организираш или знаeш за настан што сакаш да го вклучиме во следната неделна програма, пиши ни во инбокс на инстаграм: @kultura_beta или прати ни мејл на: kulturabeta@yahoo.com217 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page